Novetats 2018

header ads

'That old feeling' és el nou treball jazzístic d'Oscar Briz amb Lucas Ibañez, Amadeu Adell i Felip Santandreu


una sobèrbia feina d'adaptar a la llengua mare dels valencians clàssics de jazz dels anys 30 i 40, com Harry Warren, Cole Porter, Nat King Cole ...


Per Juanjo Mestre

Ens sorprèn en una altra faceta, millor dir en una altra dimensió, l'inesgotable i -sobretot en els últims temps- prolífic cantautor valencià Òscar Briz. En aquesta ocasió amb una sobèrbia feina d'adaptar a la llengua mare dels valencians clàssics de jazz dels anys 30 i 40, com Harry Warren, Cole Porter o Nat King Cole.

Per tot això el de l'Alcúdia s'acompanya de noms rellevants en l'escena valenciana com Lucas Ibañez a la guitarra, Amadeu Adell a l'baix i Felip Santandreu a la bateria.

En cadascuna de les cançons que componen "That old feeling" es percep l'intent de perfecció d'un treball complex, on l'acomodació de l'idioma, l'entonació i la pronunciació de cada síl-laba semblen les principals dificultats, aconseguint superar-les amb talent i eficàcia.

"Mai no hi haura cap altra com tu", el "There will never be another you" de Harry Warren & Mack Gordon és per somiar sense parar, però segurament les dues més impactants en qüestió de resultat siguin les de Cole Porter, tant la sublim "Tan enamorat" ("So in love") com "Dia i nit" ("Night & day"). A més "Fila prim i recte" és el "Straighten up and fly right" de Nat King Cole & Irving Mills, i ""But not for me" de George & Ira Gerswhin es suprema.

Exquisideses franceses com "La mer" de Charles Trenet i "Les feulles mortes" de Joseph Kosma & Jacques Prévert precedeixen al tema que dóna títol a l'àlbum, un colofó ideal per a una aventura enorme que farà feliç als amants del gènere i a tots aquells que posseïsquen sensibilitat suficient per valorar-lo.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris