Novetats 2018

header ads

Néstor Mir - Un immens i infinit continent (2020)

Portada del disc "Un immens i infinit continent" de Néstor Mir (2020)

Ressenya de l'últim disc de Néstor Mir

...crònica d'un viatge físic al Canadà que du a un altre viatge interior en una seqüència perfecta que ens fa ser testimonis directes de la seva epifania i de la presa de consciència de quin és el seu lloc al món més enllà de territoris i banderes...

Aquest disc de Néstor Mir no va trobar el seu espai en directe l'any de la seva edició doncs va sortir en un moment complicat per la pandèmia, tot i que una de les cançons va rebre un premi als COM.

Ha sigut gràcies a la proposta cultural del cicle Paraules Sonores a la Biblioteca d'Algemesí, que vaig retrobar aquestes cançons i vaig poder veure com defensava l'obra en un directe amb un format inusual, amb la lectura de parts del llibre que l'acompanya "Un inmenso e infinito continente". Lectures a les quals vaig tindre l'honor de poder participar en qualitat d'un dels personatges.   

Sense dubte aquest Un inmens i infinit continent va ser per a mi un dels discs destacats d'aquell any, gravat i produït amb l'ajuda de Miquel Àngel Landete i Luís Martínez als Little Canyon Studios i amb els músics Pablo Aracil (Arthur Caravan, Las Víctimas Civiles), Juan Barcala (Cándida) a la bateria i el Amadeo Moscardó (Alondra Bentley) als teclats.  


Néstor Mir és l'autor de totes les tonades en valencià, fet que té com a precedent directe els seus dos anteriors EP de re-interpretacions en clau slowcore del cançoner de Neil Young. Es desmarca també de "La batalla vital" on mostrava un ventall més eclèctic amb un to més tens i àcid, i on l'electrònic i els sintetitzadors sustentaven el so. En aquesta ocasió opta per un so més directe i proper al seu disc "La disolución doméstica" en la seva versió més moderna, doncs música i arranjaments donen un caràcter diferenciador i unificador que serveix de nou punt de partida en la seva carrera discogràfica.

Deutor d'alguns dels més grans artistes del rock independent, principalment em du a artistes com Silver Jews, doncs en ocasions sembla una improvisada i desperta escriptura automàtica, juntament amb el fet de que les seves històries parteixen del discurs confessional i ens duen a una reflexió més universal. Altres influències poden ser artistes més actuals com Kurt Vile, War On Drugs i Kevin Morby.

Amb "Un immens i infinit continent", Néstor Mir ens fa la crònica d'un viatge físic al Canadà que du a un altre viatge interior en una seqüència perfecta que ens fa ser testimonis directes de la seva epifania i de la presa de consciència de quin és el seu lloc al món més enllà de territoris i banderes, acceptant la seva maduresa i fent de la melangia el seu llenguatge, retornant-la, a més, en missatge lluminós. Un disc destacat de l'any en curs i de tota la seva discografia. Una meravella.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris