Novetats 2018

header ads

Asqueiot - Reflexos (2018)


...s'armen de riffs de baix gruixuts i un ritme desbocat, matalàs sònic rematat per una interpretació vocal greu i encesa  amb la qual exorcitzen tots els seus mals amb lletres de reafirmació i recerca personal contra un món que sembla engolir-se tot allò que no segueix la corrent...

Asqueiot és un power-duo format per Raül Uberos al baix i la veu, i David Sanjúan a la bateria, els devia una ressenya des de que els vaig veure en el festival Underground de L'Alcúdia. Els de Castelló de la Ribera em van semblar únics i em van deixar flipat. Una proposta que sembla simple i limitada, tot i que allò que fan realment és admirable i estimulant.

I d'on han sortit aquests bandarres? Doncs segons em va contar el mateix Raül, el projecte va començar juntament amb Grefu al 2015, bàsicament per l'impossibilitat de quedar per a assajar amb la seva banda al complet, llavors els dos estaven en Mi#. Així doncs començaren tocant Grefu al baix i cantant, i Raül tocant la bateria, els dos provant les cançons que aquest anava escrivint.

En 2016 ella deixa el grup i Raül decideix passar al baix i la veu, contacta amb David que és amic seu de tota la vida i comencen a gravar al seu estudi (Uberosflowstudios) aquest primer disc amb l'ajuda de Dani Vallés, el qual també ha mesclat i masteritzat el disc. Un format de duo que a més de per l'atur indefinit de Mi# - en paraules de Raül - naix per la falta de més músics en la zona.

Pel format de baix i bateria els més espavilats agermanaran ràpidament als riberencs amb el grup britànic Royal Blood, tot i que les seues influències són més variades i amb padrins musicals de major prestigi, des de Rage Against The Machine, Nirvana, Queens of the Stone Age i fins Berri Txarrak. Aquest disc té cançons realment bones, Infinit és un gran hit, així del grunge i passant per l'estoner recomane altres com Colors (de la qual teniu baix el vídeo clip) i El principi del final, el ritme trepidant de Reflexos, el projectil de No vull ser, així fins al final amb la potent Despertar, els Asqueiot fan del DIY la seva millor estratègia, s'armen de riffs de baix gruixuts i distorsionat, i un ritme desbocat, matalàs sònic rematat per una interpretació vocal greu i encesa amb la qual exorcitzen tots els seus mals amb lletres de reafirmació i recerca personal contra un món que sembla engolir-se tot allò que no segueix la corrent. Un format musical poc habitual que en cap moment dóna la sensació de deixar-se espais, rock alternatiu potent i directe amb un so compacte i molt ben definit.

Reflexos és un disc molt recomanable i que m'ha sorprès gratament. Per suposat estarà en la llista de seleccionats de millors discs de rock de l'any en curs. Molt grans, endavant Asqueiot!

Per Chals Roig

Podeu escoltar i descarregar el disc al seu bandcamp:
https://asqueiot.bandcamp.com/

Si voleu el disc físic i/o marxandatge no dubteu en posar-se en contacte amb ells:


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris