Novetats 2018

header ads

Gregg Allman - Low Country Blues (2011)

Recomane música als amics i coneguts sempre que em deixen, de sempre, és una cosa que no puc evitar, de vegades soc un poc pesat però cada vegada que algú em diu que entenc de música sempre dic el mateix: "Jo no entenc de música, en absolut", simplement sóc un tocat de l'ala més, que no pot passar ni un dia sense escoltar música. I qui sap de música? De música saben els que posen els seus dits en les sis cordes, o a les tecles, els que saben on ficar un toc de timbal o tom, qui amb el seu baix pot donar cos i presència, aquells que pugen a un escenari, o passen tota la seva vida dedicada a aquestos menesters. Això és saber de música. Que qui sap de música? Gregg Allman sap de música, i molt. Amb aquest Low Country Blues no només treu un LP amb regust de clàssic, sinó també un altre volum per a l'enciclopèdia del rock, de la música d'arrels i del blues.
Gregg Allman és una de les veus més distintives de la música americana de tots els temps, amb The Allman Brothers Band va transcendir amb un dels grups més importants del que es va denominar Southern Rock, però també van saber interioritzar el blues i el folk com gairebé ningú ho va fer per donar-los una major profunditat i obrir un nou camí al rock amb molts més matisos.

De Low Country Blues podria deixar anar moltes frases fetes tipus: "fora de temps", "a reivindicar", "un clàssic dels nostres dies" ... i així podria passar-me paràgrafs i paràgrafs parlant meravelles de Gregg i el seu nou artefacte. Només per pur completisme, caldria afegir els apunts tècnics típics en aquests casos, com l'encertada producció de T. Bone Burnett, que sap treure-li brillantor, com sempre ho fa, a l'experiència de Allman, o els músics que donen suport a la proposta: Mac Rebennack (Dr. John), el guitarrista Doyle Bramhall II, el contrabaix de Dennis Crouch i el bateria Jay Bellera, un equip d'autèntic luxe. Avisar que
La historia del rock tatuada en sus brazos
Pot ser que Gregg Allman passi a la història per ser l'integrant de The Allman Brothers Band, o per ser el germà de Duane Allman. Pot ser que la seva llegenda quedi subjugada a la història del Southern Rock, però abans que res i després d'aquest LP, el que tinc realment clar és que la veu de Gregg és la prova més clara que el blues corre per les venes en estat pur.
Menys una cançó a mitges amb Warren Haynes, totes les demés cançons són estàndards del blues i algunes tradicionals. Tracklisting:
1. Floating Bridge (Sleepy John Estes)
2. Little By Little (Junior Wells)
3. Devil Got My Woman (Skip James)
4. I Can't Be Satisfied (Muddy Waters)
5. Blind Man (Bobby Bland)
6. Just Another Rider (Gregg Allman & Warren Haynes)
7. Please Accept My Love (BB King)
8. I Believe I'll Go Back Home (Traditional)
9. Tears Tears Tears (Amos Milburn)
10. My Love is Your Love (Samuel Maghett)
11. Checking On My Baby (Otis Rush)
12. Rolling Stone (Traditional)


No entro molt més en els secrets de Low Country Blues, aquest post existeix només per dos motius: el primer és que la portada llueix molt bé en NO SÉ VIURE SENSE ROCK, je je. I el segon compartir amb vosaltres dos enllaços corresponents al programa Toma Un a Radio 3 titulat El Jinete de Medianoche. En un primer moment vaig pensar en l'autenticitat d'aquesta entrevista, ja que Manolo sembla aconseguir en un to molt afable aprofundir en el nou LP parlant amb Gregg Allman i a més repassar la seva carrera. Però aquesta entrevista és original d'una emissora canadenca, adaptada per a l'ocasió, retallant i pegant les seves preguntes amb les respostes de Allman. Tot i això, i sabent del surrealista que resulta, no deixa de ser un bon document sobre Gregg Allman i la seva carrera. Aquí teniu els enllaços, jutgeu vosaltres mateixos:

Gregg AllmanEl Jinete de la Medianoche Part.1 | El Jinete de la Medianoche Part.2



Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris

  1. Low country blues està en la llista de pendents però clar amb discos com Helplessness Blues de Fleet Foxes i el nou de Steve Earle trigarà encara una miqueta en ser digerit.

    ResponElimina