Novetats 2018

header ads

Amazing Grace - Jeff Buckley (2004) DVD

Parlant dels discs que sempre tinc a la vista, Grace de Jeff Buckley és dels que s'han sedimentat entre les meves coses, formant part del paisatge que envolta l'ecosistema de l'equip hi-fi. Disc que el director d'una petita companyia teatral local em va descobrir en un temps on l'únic que escoltava era tota mena de predictibles artistes que les ràdio fórmules et feien empassar, la música més digna que podies escoltar  en aquells dies venia de Seattle. Però d'on havia eixit aquest paio?, qui cony era?, i sobretot... quina força transmet!!!.


El seu llegat real serien el seu primer EP Live at Sin-é (1993), Grace (1994), l'únic disc d'estudi que va editar en vida, i  un altre EP del directe Live from the Bataclan (1995) gravat en la famosa sala de ParisPerò Columbia Records ha extret fins l'última gota de suc el seu llegat i tot el material que hi havia registrat en els seus arxius sobre Jeff Buckley, s'ha editat en forma de recopilatoris, concerts, disc pòstum...etc si també tenim en compte el paquet Grace Around the World  de l'any passat són dotze referències discogràfiques oficials les que hi han de Jeff Buckley. Una barbaritat. Però que hem de fer?.

Amazing Grace: Jeff Buckley, és un documental que explora el fenomen que és Jeff Buckley. A Europa, es parla d'ell en veu baixa. amb respecte religiós.  Als Estats Units, és una misteriosa nota a peu de pàgina.
Com un chanteur de cafeteria, es va fer un nom fent versions de Edith Piaf i Judy Garland en un lloc il·luminat amb espelmes diminutes al Lower East Side de Manhattan, Jeff Buckley va signar per Columbia Records en els anys 90. S'esperava que es convertiria en el seu pròxim Miles Davis, Bob Dylan, Bruce Springsteen.  Buckley semblava camí de complir aquesta promesa amb Grace, l'únic àlbum acabat d'estudi de la seva carrera. Els crítics deliraven amb ell i la seva base de fans anava creixent, però quan tot estava preparat per a gravar el seu segon àlbum d'estudi, un tràgic accident va acabar amb la vida de Buckley. Tenia 30 anys d'edat.
Impossible de classificar la seva veu de quatre octaves amb cançons d'una passió i dolor sense control que travessaven el rock, soul, blues, gospel i folk. Mentre Buckley explotava en l'escena musical a Europa i Austràlia, donant lloc a un culte fanàtic, en els EU mai va esclatar aquesta popularitat en les ràdios comercials americanes que llavors estaven dominades pel Grunge. Alguns diuen que els Estats Units simplement no estaven preparats per a Jeff Buckley. Encara no. 

Aquest documental és el primer treball fílmic de Nyla Bialek Adams i Laurie Trombley. Apassionat i artesanal, investiga l'insòlit i extraordinari fenomen de Jeff Buckley que es va convertir en un autèntic tour de force d'inspiració per a artistes de tot tipus. La pel.lícula planteja la qüestió: quina és la misteriosa font de poder darrere de la inspiració de Jeff? Aquesta revelació es troba en el cor del llegat de Jeff Buckley.
Les entrevistes inclouen els quatre membres de la banda de Jeff Buckley, amics, familiars, col·legues, crítics, DJ's, productors i fans. Actuacions i preses falses han estat trets dels arxius de Columbia Records. Des de Sydney, Nova York i Londres, fins Memphis, Montpeller i Los Angeles, la pel.lícula porta l'espectador per un extens viatge però increïblement íntim pel món de Jeff Buckley, un músic que encara inspira als seus fans, des dels compositors clàssics fins super-estrelles, tothom en el rock reverencia el seu llegat.

L'any passat editaren un paquet anomenat  Grace Around the World que també inclou aquest documental, paquet que inclou un fum de material inèdit, dvd amb entrevistes, imatges inèdites, cançons mai editades, vídeos en televisions d'arreu del mon, i el documental esmentat. Sincerament pense que de  tot el paquet si pots trobar el documental per separat quasi val més pena, aquest paquet té molt de material però només ho veig per a coleccionistes amb molts diners per a gastar.

Per si de cas t'interessa et pose tot el que inclou aquesta edició:

Track listing:
Disc 1 DVD: Grace Around the World
"Grace" (BBC Late Show, London, 1/17/95)
"So Real" (Live aus dem Südbahnhof, Frankfurt, 2/24/95)
"Mojo Pin" (Live aus dem Südbahnhof, Frankfurt, 2/24/95)
"What Will You Say" (Live aus dem Südbahnhof, Frankfurt, 2/24/95)
"Hallelujah" (MTV Japan, Tokyo, 1/31/95)
"Dream Brother" (Howlin' Wolf, New Orleans, 12/2/94)
"Eternal Life" (MTV's Most Wanted, London, 3/3/95)
"Last Goodbye" (MTV's Most Wanted, London, 3/3/95)
"Lover, You Should've Come Over" (JBTV, Chicago, 11/8/94)
"Lilac Wine" (MTV Europe, Eurockéennes Festival, Belfort, 7/9/95)
Bonus features
"Grace" (MTV, 120 Minutes, New York, 1/15/95)
"So Real" (MTV, 120 Minutes, New York, 1/15/95)
"Last Goodbye" (MTV, 120 Minutes, New York, 1/15/95)
"Vancouver" (MTV's Most Wanted, London, 3/3/95)
"Hallelujah" (music video)
"Star Tours" (VH1, Naked Café Behind The Scenes Piece, 1/9/95)
"Merri Cyr Bus Interview" (spring 1995)

Disc 2 CD: Grace Around the World (Same performances as Disc One but audio only)
Disc 3 DVD: Amazing Grace: Jeff Buckley (Deluxe Edition only)

Trailer:

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris