Novetats 2018

header ads

Joan Monegre - EP (2010)

Disseny: Pau Lamuà
De La Plana Alta de Castelló, en Orpesa per a ser exactes. Joan Monegre és el nom de la faceta creativa de Carlus Jove que al llarg dels darrers 5 anys ha estat composant cançons que de tant en tant ha tocat en directe, però no fou fins el període entre 2008-09 que Carlus va decidir a gravar-les i donar-li una mica més de forma a tot plegat. En aquesta aventura l'han ajudat amics com ara Marc Oller, Guillermo Héctor, Mariona Carreras, i alguns altres. Ha sigut seleccionat entre els 18 primers finalistes d'entre 150 participants del certamen Sona 9, organitzat pel Grup Enderrock, ritMes.cat i Catalunya Ràdio, que la portat a participar en l'important Festival (a)Phònica de Banyoles.
Anteriorment va ser gravat Agrega’m (2006), una maqueta convenientment descatalogada que fou publicada sota el nom de Jocs Simples.
Cargol, treu banya és el primer single de Ep.
Primer treball sense comptar la demo, amb 7 temes, gravat en un any, música i lletres de Joan Monegre, excepte "Fent camí", lletra i música d'Esquirols, una banda de folk catalana dels anys seixanta i setanta. El disc compta amb la participació de mestres de la talla de Sanjosex, el violinista Adrià Estarriola i Guille HL (Litius i ex Pleasant Dreams). Gravat, produït i mesclat per Marc Oller al Torrent Rural Studio.  La primera edició limitada del disc consisteix en un cd blanc dins una funda de paper, amb un desplegable 24×36 a tot color, una cara del qual és una il·lustració del genial Pau Lamuà, tot ell embolcallat per una cartulina negra segellada amb lacre platejat; presentació estil vinil. Tots els exemplars són fets a mà, un a un, a la factoria de Subsòl, creat per Carlus Jove, és segell editorial i musical enfocat a la cultura i pensament de caràcter underground, edita sota llicència Creative Commons, alternativa al copyright, i ofereix la descàrrega gratuïta de les seves publicacions en diferents formats i vies.  Aquest segell tocarà tant la música i la literatura com l'audiovisual, l’EP de Monegre ha servit per llançar el projecte endavant amb l'edició limitada a 350 còpies.
La música folk de tint obscur, lletres que parlen de les relacions humanes i pensaments profunds, amb un so càlid i acústic, que acompanya perfecte les lletres de Monegre. Si voleu saber més de Monegre us recomano la entrevista oferida a Salanc, entrevista que desvetlla el trencaclosques Carlus/Monegre, i profunditza en molts dels aspectes del seu que fer. També, per a la seva màxima difusió està disponible en descàrrega gratuïta en la seva pàgina Bandcamp en format mp3. El primer single de l’EP de Monegre conté 2 temes de l’EP i dos temes inèdits en versió demo, aquesta edició està estrictament limitada a 50 còpies.
Foto: Joan Riba
Bandcamp | Subsol | Pau Lamuà | Salanc
Vídeo de Cargol:


Cargol, treu banya from Subsòl on Vimeo.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris