Novetats 2018

header ads

Ray LaMontagne and the Pariah Dogs - God Willin 'and The Creek Your say Rise (2010)


El passat 17 d'agost apareix God Willin 'and The Creek Your say Rise, quart disc de Ray LaMontagne. Se sol dir que l'escena musical del rock està plena de tipus extremadament sensibles amb una afició a la introspecció que els porta a embussos creatius considerables. LaMontagne insisteix que ell no és d'aquests. Amb només tres treballs editats s'ha convertit en artista de culte fins i tot d'altres artistes. No té res a demostrar a ningú, ja sabem per endavant a quina classe de treballs ens enfrontem quan el que signa és LaMontagne.

Les seves cançons a vegades malenconioses i sempre amb molt soul s'han convertit en cançons preferides d'altres coneguts artistes, però el trobador extremadament tímid amb la veu de paper de vidre de gra fi, també cal dir que s'ha treballat a pols a l'estudi la gravació dels seus tres aclamats discos com a solista. "Sóc molt autocrític, però això és una cosa bona perquè em manté creixent com a ésser humà i com a músic", diu LaMontagne

"Tinc un fort sentit de mi mateix, però això no és una cosa negativa. Em sento molt bé sobre la vida." Aquesta perspectiva optimista es deriva del fet que per primera vegada és part d'una banda, God Willin 'and The Creek Your say Rise s'acredita a Ray LaMontagne and the Pariah Dogs, i ell mateix va produir el disc. LaMontagne va reunir quatre dels músics que han tocat amb ell a la carretera, els va batejar com a banda i va gravar l'àlbum a la recent reformada casa colonial que va comprar fa dos anys a la zona rural de l'oest de Massachusetts.

El resultat és "el millor conjunt de cançons i el millor so que he tret mai d'un àlbum", diu LaMontagne. I la veritat és que el so d'aquest treball sona viu i fresc, en contraposició a la introspecció i la llanguiment dels seus treballs anteriors. "He estat tocant amb ells des de després del segon disc (Till the Sun turns Black, 2006), i a poc a poc hem evolucionat. Nit rere nit, em vaig dir a mi mateix: Això és molt especial - és un gran so el que fem junts. M'encanten aquests nois i voldria que apareguessin al disc". Diu el bateria Jay Bellerose: "Tenim molt en comú. Ray allà de peu cantant i tocant la guitarra és més que suficient. Però sempre queda aquesta pressió que si s'afegeix alguna cosa, ha de ser millor que el que fa per ell mateix, així que teníem molta cura i som conscients ... Ara, el so és audaç sense ser massa preciosista." Aviat sabrem si aquest nou format conserva l'interès dels seus seguidors, ja que God Willin 'and The Creek Your say Rise segueix a l'àlbum més venut de LaMontagne, Gossip in the Grain (2008) que li va valer dues nominacions als Grammy, va vendre 347.000 còpies i va generar 1.100.000 en les compres de cançons digitals, segons Nielsen SoundScan. El seu hit més popular del 2004, Trouble, ha estat versionat per diferents artistes "Ray escriu música soul clàssica, ben elaborada com les cançons dels anys 60", diu el cantant de blues i teclista Lucky Peterson, que ha gravat una versió de Trouble per al seu disc You Can Always Turn Around, que veurà la llum al setembre. "És un soul natural, acústic, en oposició als ritmes i les produccions que s'escolta en la majoria dels discos d'avui".

Assegura que no només explica històries des del fons de la seva ànima. Les noves cançons "cobreixen molt terreny. Algunes parlen de relacions acabades. La cançó que dóna títol al disc va ser escrita com una carta d'un ranxer al 1800 enviada a sa casa. Alguns són de la meva pròpia vida i el creixement interior, de com vas adquirint més saviesa a través dels anys." LaMontagne es nega a parlar sobre la seva vida personal per por que la gent faci qualsevol connexió errònia amb les seves lletres. "Molta gent pensa que els compositors escriuen coses molt personals basades en la seva vida privada, però això no és realment el cas", diu. "Quan agafo la guitarra, primer apareix una melodia, i això és el que impulsa a la lletra. Hi ha fragments veritables, però simplement conte històries".

Ray LaMontagne continua amb el seu ritme tranquil, fora de tota prospecció mercantilista, cuidant les cançons amb mim, i donant-la instrumentació que necessiten. Esperem que no li passi com a alguns artistes de culte, que després d'un gran èxit de vendes comencen a despertar els recels d'aquells que un dia el van encastellar. Molt bon disc.
myspace | web | Rca Records

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris