Novetats 2018

header ads

La Brigada - Les Paraules Justes (2010)


Des de Vilanova i la Geltrú un grup que he tingut la sort de trobar-me gràcies a un amic melòman, que com jo, està a l´aguait de petits tresors com aquest que ens ocupa. Comencen en l´any 2008, publicaren el seu primer disc titulat L'Obligació de Ser Algú, que ja va captar l'atenció d'algunes publicacions com ara Mondosonoro, qui el proclamà al seu dia millor disc de l´any (en la edició catalana).

L'Enderroc li va adjudicar un digne 5e lloc, a més de participar en molts dels festivals més prestigiosos dels països catalans. Van sorprendre amb un proposta tan treballada en les formes com en les lletres. Confirmen així l'esplèndid estat de forma de l´escena catalana, amb propostes que traspassen recels i barreres polítiques per temes lingüístics, es que ja va be...

Demostren també que hi ha vida més enllà de l'experimentació dels Antònia Font, del pop apegalós dels Manel, o del bollant folk rural infantil "made in" El Petit de Cal Eril (tots tres també fenomenals, no em mal interpreteu). 

Amb Les Paraules Justes ens regalen un pop-folk preciosista en consonància amb Wilco, Clem Snide i Cass McCombs, tot això tenint en conter unes lletres en català que casen a la perfecció amb l´estil i la música, amb la coproducció de Joan Manuel Celorio (Tokyo Sex Destruction) i la brillant aportació d’un parell de cançons d'un altre membre del grup, en Magí Mestres, fugint un poc de l´aire independent típic del "fes-ho tu mateix" que estava començant a aclaparar un poc, i facturant un treball cuidat en detalls emmarcat dins d'un folk-rock que ens transporta a la costa oest dels Estats Units, llest per a guanyar aquest any tots els premis que s´els pose pel camí.

Amb el primer tema EL Futur de l'Art m´han captivat fins el final del disc. Dels meus preferits de l'any en català. Tirant-la llarga, pense que aquest grup està destinat a regalar-nos futurs treballs d'una qualitat exquisida i ha posar-se al capdavant del nou rock català.
myspace | web

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris