Novetats 2018

header ads

Copo - Matrioshka (2009)

Des de Canals m'ha aplegat aquesta Demo, segona del grup Copo. Després de escoltar-lo detingudament m'he donat conter del gran potencial d'aquest grup que reuneix en una mateixa proposta gran part del so independent dels darrers anys en aquest país. 
Us paso la conversa que he tingut amb ells.

Qui sou els components del grup?
Copo, esta format per Víctor Vila: bateria, Alberto Lorente: guitarra i sintetitzadors, Jaume Párraga: baix i sintetitzadors, Toni Requena: guitarra i veu.

Quina música us interessa? Influències que teniu cadascú.
Som un grup amb influències molt dispars, ens interessen bandes com, "Chucho", "Mercromina", "La Habitación Roja", "Love of Lesbian", "Sigur Ros", "Yo La Tengo", "Matt and Kim", "Triángulo de Amor Bizarro", "MGMT", Mogwai i un llarg etc... encara que la música que fem s'acosta més a bandes com "Los Piratas", "La Habitación Roja", "Chucho".

Quines temàtiques són els que vos mouen a compondre?
Les temàtiques de les lletres son d'amor i desamor...Per exemple "La V Guerra Mundial", parla d'amor amb un poc més d'agressivitat. En les noves cançons que estem gravant les lletres parlen d'altres coses, o tracten el tema de l'amor des d'un punt més irònic....

Com i quan començàreu?
Copo va començar un poc per diversió a finals de 2007. Es van ajuntar Froilán i Toni, que ja van compartir un grup anteriorment ("Mi Hermana Pequeña" i "Capitán Costeau"), es van ficar a tocar i a fer cançons. Després feren un parell de concerts els dos sols, encara que més tard es va unir a la banda un baixista i posteriorment es va encarregar dels sintetitzadors Jaume. Als cinc messos, més o menys, ens va deixar el baixiste i va entrar Alberto per encarregar-se d'ell. Un poc de temps més tard Froi abandonà el grup i entrar Víctor per envarregar-se de la bateria.

Festivals o concerts on haveu participat, no tots, els que cregueu més important.
Hem participat en un parell de festes organitzades per Vinilo València, hem tocat a Albacete, Madrid, Màlaga, Saragossa i en quasi totes les sales de València.

Teniu algun premi?
 "Matrioshka" va ser millor maqueta del 2009, premi que ens va atorgar radio Klara. La cançó “buzos y sirenas” va ser inclosa en el recopilatori 2008 que fa el programa de radio “El club de amigos del crimen” i “la V guerra mundial” va ser inclosa en el recopilatori de 2009 de aquest mateix programa. "La V guerra mundial" va ser número 1 en top 10 de la comunitat valenciana que realitza el programa de radio "el club de amigos del crimen”.

Les demos que teniu editades
Fins ara tenim dos maquetes editades, en 2008 vam gravar la primera demo "Laberintos de hielo" gravada, mesclada i masteritzada a Tigrus Studio de Gandía la qual esta formada per quatre cançons. En 2009 vam gravar "Matrioshka" formada per sis cançons. Gravada també en Tigrus Gandia, mesclada als estudis de Paco Loco en Cadis i masteritzada per Mario Alberni a Cadis.

Quin és el so que busqueu?
El so és una cosa que ens inquieta molt, contínuament estem renovant-nos, incloem coses noves, nous instruments, per el que depèn del moment busquem que sone d’una manera o d’un altra.

Teniu previst treure un llarg (LP)?
Hi ha algun segell discogràfic que s’ha interessat pel projecte, però de moment anem a acabar de gravar els temes nous i després ja veurem el que fem en les noves cançons.

Be.. he llegit que Paco Loco us ha mesclat la demo, això és per a tindre en conter, m´agradaria que em contareu breument com va ocórrer i uns quants detalls de l'experiència.
Paco Loco sempre ha segut un referent per a nosaltres, ens agrada tot el que pasa per les seues mans. Quan acabarem de gravar “Matrioshka”, vam pensar en Paco per a mesclar, ens vam posar en contacte amb ell, li varem enviar els temes, li agradaren i accedí a mesclar-los.

Aquestos xicons bufen alt, només caldria afegir que per a la gravació de Matrioshka han contat amb l'ajuda de Jordi Sapena, nou intengrant de La Habitación Roja, a més en els estudis Tigrus de Gandia han gravat gent de la qualitat de La Habitación Roja, Iván Ferreiro, Los Perros i Hugo Màs entre molts altres.
Així que només dir que si hi ha alguna discogràfica de València llegint açò... Espavileu-se!!!, ja veiéreu el que va passar amb Polock, abans de treure el disc ja estaven en Mushroom Pillow en Barcelona, no deixeu que surten de València, són bons i estan a punt treure disc. Espere tindre'ls prompte ací amb un Lp nou.
Si voleu posar-se en contacte amb ells, em deixeu un comentari.
Si en una demo tenen la capacitat de sonar així de be, amb una bona producció aquestos xicons arribaran molt lluny.


Us deixe un dels temes que més m'agraden per a que l'escolteu "Duérmete a mi lado", amb  un sintetitzador que ja els haguera agradat i Mercromina tindre en "Desde la montaña más alta" i una guitarra donant un transfons de distorsió en la línia de My Bloody Valantine del "Loveless", sense deixar enrere una melodia redona, una gran cançó:

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Muy buena esa canción. Habrá que conseguir el disco.

    ResponElimina
  2. Si vols el disc em dius el teu e-mail i et pose en contacte amb ells.

    ResponElimina