Novetats 2018

header ads

Howe Gelb and A Band Of Gypsies - Alegrías (2010)

Alegria es el que tinc quan he llegit esta notícia. Fins ara havíem escoltat el flamenc amb el pop, el flamenc amb el jazz, el flamenc amb el blues, el flamenc amb el "son" cubà... i quan ja tothom pensava que el flamenc no podia donar més de sí, aplega Howe Gelb i ens ensenya que el flamenc també es du molt bé amb el rock àrid d´arrels americanes, el rock de Giant Sand. Després del magnífic Sno´Angel like you (del que vaig tindre la sort d´assistir a la seua presentació en València... mel de romer), en el que ens sorprenia portant el gospel al seu terreny, només podríem esperar una genialitat.

Amb la col·laboració de personatges com Raimundo Amador, Fernando Vacas i John Parish entre altres músics fantàstics, el disc s´ha gestat en Còrdova, lloc del que este americà s´ha enamorat, segons paraules literals de Howe:"Hi havia alguna cosa familiar en el lloc", diu. "Semblava més Tucson que el mateix Tucson. Cada vegada que anava allà, em vaig sentir realment com a casa".
Tenim algunes imatges de la gravació:



Cap dels gitanos que han participat al projecte sap anglés, i el castellà del sr.Gelb no te un gran nivell com demostra el video que us deixe a continuació, de manera que a les sessions de gravació qui realment parlaren foren les guitarres. "Vorien els sorolls estranys de la meva guitarra... i els faria pessigolles al igual que les seues proeses me les feien a mi". Sobre Raimundo assegura: "És probablement el guitarra més gran dels que mai he vist", venint de qui ve, Raimundo no deuria poder dormir en uns quants mesos.

El treball està compost per temes originals i altres de la carrera de Giant Sand passades per la batedora del flamenc. Fins Maig no tindrem el disc, de moment només disposem del tema Uneven Light Of Day, el vídeo es de Maria Mochnacz col·laboradora habitual de PJ Harvey. Ens podem fer una idea de per on aniran els tirs.

Gràcies a Azstarnet per les paraules de Howe Gelb.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris