Novetats 2018

header ads

Astrolabi, el viatge de Duna. Presentació 21 d'Oct. Teatre Municipal d'Algemesí


Des d'uns anys a esta banda, Disparatario ha anat creixent i consolidant-se com una de les companyies més interessants pel que fa als espectacles per als més menuts, amb l'al·licient que els més majors poden gaudir de la mateixa manera amb les diverses lectures que poden fer-se a les seves representacions. 

Dirigida per Lorena Comín, artista plàstica, dissenyadora alternativa i per suposat intèrpret. Lorena té una de les ments més inquietes i creatives de València. Amb gust per tot allò fet amb entusiasme i de manera artesanal, dota a les seves escenografies d'un encant especial, jo diria màgic, el tipus de màgia que aconsegueix que el cabet es perda fàcilment pels camins que ens va mostrant. 

L'equip d'Astrolabi
A més, una de les altres particularitats dels seus muntatges és la capacitat de Lorena per a ajuntar sota un mateix projecte a artistes d'altres disciplines. Cantants, escriptors, creatius... tots gaudeixen a cada pas. Per Disparatario han passat artistes com Néstor Mont i Ona nua, Dani Miquel i l'escriptor Francesc Gisbert... i tot açò per a justificar que no es deuríeu perdre el nou espectacle que presentarà el proper dia 21 d'Octubre al Teatre Municipal d'Algemesí, el títol de l'obra és Astrolabi, el viatge de Duna. i segons conta l'artista.

ASTROLABI ens conta el viatge de DUNA, l'odissea d'una xiqueta que esdevindrà dona tractant de fugir d'un destí imposat i de forjar el seu propi. Però és també la història de totes les dones que va trobant al seu camí: al desert, a la mar, a la ciutat, a l'àrtic... Amb els seus ensenyaments, Duna anirà prenent consciència de la veritable dimensió del món i de la seua pròpia, com a esser humà i, sobretot, com a dona. Un espectacle per a tots els públics que combina titelles i actors, música i paraules, afectes i aventures en escenaris tan diferents com el Sàhara, una astronau o un iglú.

El que vos deia, només amb aquesta sinopsi amb missatge necessari per als temps que corren, donen ganes d'anar a veure no només que ens contarà Disparatario, sinó també com ho farà. La diversió està assegurada. 21 d'Octubre al Teatre Municipal d'Algemesí, a les 18h00. Avisats esteu.

+info: https://www.facebook.com/events/244727466235793/

Actualització després de veure l'espectacle:
Breu crònica d'Astrolabi. El viatge de Duna.

'Digueu als vostres pares que deixen de pensar en el futur i estiguen al presente', amb aquesta veu en off va començar aquest nou espectacle de Disparatario.

El muntatge en constant moviment es desenvolupa amb molt d'enginy donant més importància a fer-te sentir les situacions que a reproduir exactament escenaris de la realitat. L'oníric aconsegueix que veiem reflectides situacions que tots coneguem, tot i que el més important en històries com aquesta amb un missatge, o uns quants missatges millor dit, és que no tracta l'enteniment dels xiquets com si foren uns ximples. Amb subtilesa i amb molta classe. Sensibilitat i claredat.

Per favor, no vos la perdeu si veieu aquest cartell a la vostra ciutat.

Una obra necessària.
Els xiquets flipats, jo també.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris