Novetats 2018

header ads

L'estudi d'À Punt o quan la bona música ha tornat a la televisió.

L'experiència que duguem els valencians a l'esquena és nefasta, i tot i que el tancament de l'antic Canal 9 va ser una fragant estupidesa portada per l'antic govern, confesse que feia ja molts anys que no la sintonitzava. Així que no les tenia totes quan va ser anunciat el nou canal À Punt. Només Territori Sonor d'Amàlia Garrigós va ser capaç d'encendre una espurna d'esperança, doncs la llavor que ha dut i du a terme en la ràdio és de dimensions titàniques. Hi havia esperança.

La televisió és un altre tema doncs ja fa dècades que no donava senyals de vida ni ací ni a cap lloc, diguem, a un nivell musical. Només intervencions musicals a altes hores de la matinada orquestrades baix l'auspici d'algun executiu que treia beneficis dels drets generats i amb unes propostes musicals, que lluny de criticar-les, diré que no eren representatives de la realitat musical i cultural actual. Damunt, veure com en altres països el sector audiovisual vertebrava amb qualitat els seus valors artístics no feia més que augmentar la meva desidia al respecte. Per sort per a tots els qui ens agradar gaudir de la bona música ha fet la seva aparició el programa L'estudi d'À Punt que ha suposat una alenada d'aire fresc, un respir, un "per fi!". 

La proposta que planteja és original, conduit per Vicent Colonques i Marga Landete, la idea és creuar dues propostes musicals diferents, fent que interpreten i transformen una cançó l'un de l'altre per a finalment ajuntar-se en la versió d'un clàssic popular i conegut. Tot dins del marc d'un estudi de gravació del que els espectadors seran testimoni del procés. Fins ací de categoria. Però a més i molt important és el bon gust, el tractament televisiu i la qualitat que mostra el programa, inaudit no només al País Valencià, sinó també més enllà en tot l'estat espanyol.

Pel programa ja han passat alguns dels artistes valencians més populars i altres no tant, una immillorable manera d'apropar al gran públic tot allò que passa actualment als escenaris en l'actualitat i que per desgracia no disposen del altaveu apropiat per a traspassar les fronteres de la difusió de les xarxes socials. Un programa necessari, L'estudi, per als qui estimem la bona música i un nou canal televisiu, À Punt, que poc a poc va creixent i fent del periodisme l'eina que mai va tindre que deixar de ser. Estem d'enhorabona. 

Enllaç cap a tots els programes emesos fins ara: 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris