Novetats 2018

header ads

Girl Groups: Girls are messin’ up my mind (Rock Cd Records, 2015)


Que ha sigut dels Girl Groups?, les Ronettes, les Chiffons, les Shirelles... aquesta època musical emmarcada entre el Doo Wop dels 50, poc abans de l'eclosió del primer soul i els 60 pre-beatles, ha quedat certament oblidada de la història principal del rock'n'roll. Alguns artistes de l'actualitat s'han atrevit a apropar-se d'una manera més perpendicular, molt pocs, She & Him i Kitty, Daisy & Lewis principalment. Però no és pot negar la importància d'aquesta música a l'hora de parlar de pop, potser que no siga del tot fàcil trobar una influència directa en el món del rock post-60, però si mirem amb més cura trobarem reflexes en grups importants, com per exemple els Ramones, per dir un. El compilat "Girls are messin’ up my mind" acabat d'editar, pretén revifar l'estima per aquesta època.

He d'agrair a Eddie Peregrín, membre del grup Velvet Candles i alma matter d'aquest projecte, que m'haja fet arribar aquest artefacte que és simplement deliciós. Com em conta el propi Eddie, hi han pocs exemples en aquestes coordenades, als 80 van estar les Delmonas o les Pussywillows a Estats Units, aquestes últimes amb la gran April March al capdavant. Darrerament, tampoc hi ha molts grups que es dediquin a això. It's my Party als EUA, les Oh! Sharells al Japó i, a Barcelona, Sparkles. Són pocs artistes els qui fan referència al so ordit a l'edifici Brill Building amb noms de capçalera como Gerry Goffin i Carole King, Barry Mann i Cynthia Weill o els dos principals companys de Phil Spector, Jeff Barry i Ellie Greenwich.

El que més m'agrada és que retent homenatge a un estil molt concret aconsegueix sonar nou i fresc, atractiu i addictiu, i té la consideració de no caure en les típiques tonades tan conegudes per tothom ("Be my baby" ...etc), i que per el general no són gaire conegudes, versions en gran part dels primers 60, més alguna adaptació d'altres gèneres afins com de la Patsy Cline més Pop, el Doo Wop dels Mellow Kings o el Cliff Richard més suau.

Eddie ha reunit a una bona nòmina de músics i intèrprets per a l'ocasió, tots amb un denominador comú, la seva estima per aquesta època. Amb The Coolettes format per a l'ocasió Mamen Salvador (companya d'Eddie en els Velvet Candles), Sara Béjar (ex membre de Sparkles) i la debutant Magda Peregrín, que fan la seva funció de grup resident proporcionant les harmonies adients a veteranes cantants de l'escena nacional i estrangera. L'alemanya Anouka, la britànica Aisha Khan, Cristina Cordo, Lídia Sobrino, Diana CF, Gemma Prieto, Myriam Swanson, Laura Espart i la part femenina i vocal dels Sparkles que, en aquest disc, figuren com les Sparklettes. El grup de músic està format per membres de formacions diverses, The Del Prince, The Sparkles, Jive'o'Matics, The Dreamers, Rockatones, Confidents i ETB (Elvis Tribute Band).

L'edició d'aquest compilat és d'autèntic luxe i amb un disseny realment aconseguit, i com en moltes reedicions compta al seu interior amb la història de les Coolettes, prenent-se la llicència de simular una passat mític amb una història de llegenda tocada per la tragèdia, i amb retalls de premsa d'època, també presenta a cadascuna de les intèrprets i els projectes en els quals han participat. Tot un encert que recomanem, doncs aquestes cançons et posaran un somriure a la cara i t'alegraran una mica més l'existència.



Llista de versions:
1 That Boy Is Messin' up My Mind
2 Never Leave Me
3 Baby I Still Love You
4 There Ought Be a Law
5 I Wonder
6 Bobby Baby
7 Star Bright
8 When I Get Through With You
9 I Sold My Heart to the Junkman
10 Dreamin' About You
11 Tonight, Tonight
12 Raindrops
13 Kiss Goodbye
14¡Qué Más Da! (I Don't Care)


+info i venda del cd: http://dwfm.es/

Aquest treball és una autoedició de l'associació musical amb seu a Barcelona Doo Wop 50's Music. Cal destacar que aquesta associació sense ànim de lucre es dedica a preservar els estils musicals americans de finals dels 50 i principis dels 60, i tots els beneficis obtinguts per la venda de l'àlbum aniran dirigits en la seva integritat a la producció de nous volums de aquesta col·lecció.

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris