Novetats 2018

header ads

Crònica concert de Joanes i la colla de Pantaix, sonaren guitarres vol.2 (Octubre CCC 08/10)

Joanes i la colla de Pantaix tenen el blues. Que grans sonaren en l'Octubre CCC!!! Intensos i clàssics.

El dijous 8 d'octubre, vespra de la diada valenciana, va tindre lloc l'estrena de llarg del nou disc "Revisat" de Joanes i la colla de Pantaix a l'Octubre CCC, segona vegada que els veia en menys d'una setmana i sempre un plaer. 

Sent encunyats recentment en un diari de tirada (per fi) com el Levante EMV com els "..pares del rock valencià" (entreu ACÍ) pel fet d'haver sigut el primer grup en treure un disc de rock valencià i des de la total independència, cosa certa i demostrable empíricament. Cal remarcar d'aquesta estrena el fet de veure l'auditori amb l'aforament superant la meitat còmodament. Segons deien en acabar ja feia temps que no passava en l'Octubre CCC que sempre a tirat cap al mig vuit, que cap al mig ple.

Poc més podria afegir del repàs que van fer el dijous sense adreçar-me a la meva anterior crònica en La Casa Cantonera (crònica ACÍ) a excepció de xicotets detalls, doncs no hi ha en l'Octubre una comunicació tan directa i càlida amb el públic, però al seu favor la sonorització de les instal·lacions van permetre una interpretació més intensa per part d'en Joanes, inclús molt millor que en el disc, i un so potent, secció rítmica més amunt, i amb eixa guitarra híbrida que va treure un so acollonant... Josep is the man.  Els "hits" encara ressonen en molts caps des del record ("Cassalla", "Si no estàs tu") amb el to reivindicatiu del seu discurs ecològic encara únic ("A poc a poc"), contra aquesta globalització mal entesa ("Pot ser", "El no retorn va finint"), l'evident desgavell polític ("La murga de les retallades") i per suposat amb els seus cants a la persistència contra els elements ("Dona't l'oportunitat", "Aixeca't"...). El seu discurs encara necessari no és per a res costumista, doncs du un llenguatge universal i clar amb una temàtica que després de tants anys encara, per desgràcia, continua vigent. 

Joanes i la colla de Pantaix tenen el blues. Que grans sonaren en l'Octubre CCC!!! Intensos i clàssics. Res més a afegir. Si s'assabenteu que toquen a prop de la vostra casa no s'ho penseu, gaudireu d'un bon concert, si es que el bon rock us agrada clar.

Ai Xicona... ves a veure'ls en directe...


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris