Novetats 2018

header ads

TANCAT PER L'IVA

Sense música la vida seria un error. Friedrich Niestzsche


MANIFEST

Després de més de dos anys patint un abús fiscal injustificat, en forma d'un IVA del 21%, i l'abandonament històric que les administracions públiques han mantingut sobre la música en directe - el subsector cultural menys subvencionat al nostre país - és el moment de reafirmar el que valorem i pel que treballem:
  • Valorem el caràcter universal de la música com una de les formes d'expressió i comprensió més antigues -possiblement la més antiga- de la humanitat, capaç d'unir i emocionar les persones, més enllà del seu origen, condició cultural i/o social.
  • Valorem que la música, i particularment la música popular en directe, és Patrimoni Cultural de tots els ciutadans.
  • Valorem la capacitat del nostre país per produir nous continguts musicals convertibles en riquesa i llocs de treball sostenibles.
  • Valorem l'aportació social i cultural de tots els concerts en directe i la importància de tenir un mercat competitiu per als més grans per tal d'aconseguir portar al nostre país el major nombre possible d'ells.
  • Valorem als empresaris establerts i als emprenedors en sectors determinants per a la creació d'imaginaris culturals propis, com és el món la música.
  • Valorem les sales i locals on s'aposta per programar música en directe i la importància que puguin oferir preus accessibles a tots els estrats socials.

El deteriorament d'aquests valors és vertiginós i la música en viu corre el perill de desaparèixer del nostre país.

A la vista de la situació, exigim al Govern una immediata i significativa reducció en el tipus impositiu que actualment grava el consum final de música en viu al nostre país, i que ens col·loca en una posició d'extrema debilitat enfront de la resta dels principals països de la Zona Euro, que apliquen a la música un impost del valor afegit reduït, per afavorir el consum i la reinversió en talent.

És per això que els que subscriuen aquest Manifest, s'adhereixen a la jornada de protesta convocada, per les nostres associacions, el proper dimecres 20 de Maig, dia en què la música en viu -i esperem que també la que no és en viu- callarà totalment, deixant sales i locals de concerts en silenci, com a mostra del buit cap a on ens porta ser el país amb l'IVA sobre la música més alt de tota la Unió Europea.

Demanem l'adhesió a aquest Manifest al conjunt de tots els ciutadans que consideren la música com una cosa fonamental en les seves vides i que, sense saber-ho, estan pagant i patint les conseqüències de tan absurda mesura governamental.

En definitiva, siguis qui siguis i estiguis on estiguis:
20 de maig apaga la música, perquè en el futur pugui sonar

(ENTRA ACÍ)

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris