Novetats 2018

header ads

The Sonics - This is The Sonics (2015)

THE SONICS - This is The Sonics (2015)

...dotze salvatjades que no poden deixar indiferent a ningú que les escolte i que recullen la cruesa que sempre els va caracteritzar...

Bé, bé, bé. Açò sí que ha sigut una sorpresa. 50 anys després de debutar amb aquella súper obra mestra (i patrimoni de la Humanitat) titulada "Here are The Sonics !!!", i 35 anys des del seu últim "Sinderella" que allà per 1980 va ajudar a posar els primers fonaments del revival garatger vuitanter, ha tornat per la porta gran el major pioner i referent històric d'aquest estil amb nou àlbum d'estudi. 

I sincerament, tot i més de mitja vida sent devot dels Sonics, no albergava moltes esperances després de tant de temps. Va ser el meu apreciat amic Antonio el primer que em va deixar sense alé, com només ell sap fer-ho, quan va afirmar que no donava crèdit: "gran disc! Rock and roll, garatge brutal, temes rodons, amb aquesta part més salvatge del soul i del blues que els van marcar per sobre de qualsevol grup de la seva època ". Doncs sí, no es podia dir més alt ni més clar, i tampoc tinc cap ara dubte que la clau d'aquesta gran resurrecció que compta amb tres dels seus membres originals (Gerry Roslie, Larry Parypa i Rob Lind) és la producció de Jim Diamond (Fleshtones, Dirtbombs, White Stripes ...). 

"This is The Sonics" són dotze coples ("I Your say Need No Doctor", "Be a Woman", "Bad Betty", "You can not judge a book by the cover", "The Hard Way", "Sugaree", "Leaving Here", "Look at Little Sister", "I Got Your Number", "Livin 'in Chaos", "Save the Planet", "Spend the Night"), dotze salvatjades que no poden deixar indiferent a ningú que les escolte i que recullen la cruesa que sempre els va caracteritzar entre brams, saxo, òrgan hammond i guitarres a tot volum. 

Aquest artefacte incendiari és una magnífica senyal, són els Sonics del 2015 en una demostració que estan vius i cuejant amb el seu rock and roll de soca-rel, primitiu, tosc, cavernari, el que tant necessitem, el que tant disfrutem i del qual els suficients ens sentim orgullosos perquè ens deixa sense alé. Boom !!!
 
- Per JOHNNY J.J.

- Publicat en castellà originalment en el següent enllaç del ESPACIO WOODYJAGGER


Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris

  1. mare de deu senyor, açò és el que es diu una resurrecció en tota regla, sona de collons!!!!

    ResponElimina