Novetats 2018

header ads

Lanuca - Gran mandíbula (2015)

LANUCA - (2015) Gran mandíbula

...sens dubte un bon disc per, com a mínim, tots aquells que busquin l'abisme al menys dues vegades al dia ...

I finalment es van alinear les estrelles. El cas és que diversos apreciats amics del món musical valencià em van insistir amb aquell "Pómulo" del 2013 i ara considero que no li vaig donar les suficients oportunitats o potser millor dir que no li vaig prestar l'atenció merescuda encara que sempre està això de que mai és massa tard si hi ha vida. 

LANUCA - 2
Vaig haver de escoltar en viu i en directe la cançó Gran mandíbula i molt especialment Flor de loto per descobrir que LANUCA, l'alter ego d'Àngela Bonet, tenia un enorme potencial ple de sensibilitat. Parlant clar, em vaig quedar atònit, sorprès, abstret i enamorat, més o menys per aquest ordre, davant aquella proposta musical de marcat caràcter introspectiu, una mica per tancar les parpelles i deixar-se portar. 

Una trencadissa Grieta carmín, una esotèrica Mientras, una preciositat instrumental com Valentina y Johanna, una copla perfecta per l'alba com Arde o una exquisida declaració d'amor com aquesta magnífica lectura del Corazón contento de Palito Ortega i Marisol que segurament rebria la benedicció de Don Antonio Vega són els temes que completen aquest miniLP que compta amb la participació de Manolo Bertrán en les guitarres elèctriques, Ana Santos en els sintetitzadors i Dani Cardona a la percussió. 

Intimisme reflexiu de molt nivell, pura emoció en una d'aquestes mostres per les quals es podria afirmar que no cal ser negre ni fer soul per que una manera de cantar isca de l'ànima. Estem davant de set coples que posseeixen un fort magnetisme, un halo misteriós, recòndit, atmosfèric, avellutat i que musicalment són prou inclassificables.

Sens dubte un bon disc per, com a mínim, tots aquells que busquin l'abisme al menys dues vegades al dia tal com resa la dedicatòria d'aquest recomanable artefacte sònic que es pot escoltar, assaborir o agenciar en el següent enllaç de bandcamp: http://lanuca.bandcamp.com/album/gran-mand-bula

Per Johnny JJ
Escrit originalment a l'Espacio WoodyJagger

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris