Novetats 2018

header ads

Escolta i descarrega't el IX Disc de la Música en Valencià


Cada primavera Escola Valenciana celebra les tradicionals Trobades d'escoles en valencià. Al voltant d'aquestes festes per la llengua, Escola Valenciana va crear l'any 2006 el projecte La Gira destinat a l'alumnat de secundària, batxillerat i universitaris. Es tractava d'ampliar l'oferta de les trobades escolars a l'àmbit juvenil i de potenciar un circuit estable amb infraestructures de qualitat i amb la possibilitat de promocionar els músics i cantants en valencià per tot el territori.

Amb aquest propòsit, les coordinadores comarcals que formen Escola Valenciana aporten una xarxa descentralitzada idònia per a la producció del festival. La Gira acumula xifres rècord en el panorama musical valencià: més de 150.000 assistents en les set edicions anteriors. A més, Escola Valenciana ha editat més de 100.000 exemplars dels huit compilatoris de la col·lecció Disc de la Música en Valencià. Xifres històriques que demostren la bona salut de la música feta en la nostra llengua.

La Gira s'ha consolidat en un circuit que funciona d'aparador de la música en valencià i que, a més, demostra la bona salut de què gaudeix aquest sector en els últims anys, perquè no és fruit de la casualitat que la producció de discos al País Valencià s'haja multiplicat per dos durant els últims anys.

La Gira 2015 - X Edició - Girem amb l'Ovidi

Enguany s'acompleixen 20 anys de la mort d'Ovidi Montllor. Encara que el govern valencià no ha promogut cap homenatge oficial, entitats cíviques i col•lectius culturals d'arreu del País Valencià dedicaran activitats a la figura d'aquest referent musical i cultural valencià.

Escola Valenciana se suma a l'Any Ovidi i el primer dels homenatges de l'entitat és dedicar-li La Gira 2015. Amb el lema Girem amb l'Ovidi, els cartells de tots els concerts de La Gira tindran de base la imatge d'Ovidi Montllor per haver-se convertit en un símbol gràcies al qual els grups actuals de música en valencià en són hereus directes.

Escolta'l a Bandcamp


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris