Novetats 2018

header ads

Senior i El Cor Brutal: Presentació de Gran al Micalet

A les preguntes: que és folk? i... com hauria de ser la música popular contemporània? Doncs la resposta no està en el vent. La resposta va ocórrer el passat dissabte al Teatre Micalet. Liturgia del rock'n'roll, presentació del nou disc Gran de Senior i El Cor Brutal amb nota molt alta i el pati de butaques en sold out.

Fotos d'Sven Bala, agafades de Sota la Creuta
Amb Lluna de Mandarina començaven un concert on el gran protagonista va ser el nou disc, sense cap falta de L'experiència gratificant i superant l'estigma de grup produït per Refree portant una producció en alguns punts difícils a molt bon terme. Potser A Tremolar va ser la que més va notar el canvi a directe per no provocar eixe tall dramàtic del disc, res important. Així anaren repassant Gran tema rere tema, amb molt de rock i molt de folk, amb algunes versions, com la genial El Bar No Tanca dels Guided by Voices, o el Vine Que Ja Ix el Sol de M.Ward. Caigueren algunes inèdites no incloses en Gran com el fantàstic càntic a l'amistat Càntic als Germans de Diferent Mare, i La memòria de la carn que porta interpretant al llarg dels anys als concerts, cançons que mereixerien el seu registre a disc (EP?, single?, ànim primos). 
Fotos d'Sven Bala, agafades de Sota la Creuta
Amb un interludi on els membres del grup junt a Senior segueren dins d'una cabina amb gira-plats al costat de l'escenari punxant el disc d'un d'eixos ianquis que estimen, i preguntant al públic si estaven a gust, aconseguien així consumar completament la complicitat amb els assistents, moment que les Perletes de Senior entonant repartides des del públic el Tothom Vol a Tothom van baixar cap a l'escenari per a enllaçar amb El Bon Any, un bon moment del concert. Amb el teló alçat per última vegada al concert i a ritme de rock van interpretar la cançó que dona títol al disc amb l'ajuda dels Arthur Caravan i Hugo Mas, un moment absolutament de valenciana+alcoiana.

No, no està clar que el govern siga un covard
I que la gent no s'abrace tot el temps 
I es que tot, i es que tot està basat en la prostitució
I ara tots som les putes de torn
(en les últimes dos repeticions es canvia "prostitució" 
per "constitució", que per al cas és el mateix)

Aquestos versos ens cantaven a la part final de l'espectacle amb el teló baixat per les protestes dels veïns, el Micalet es jugava les seves portes obertes i la situació que ja no estranya, no va desmerèixer ni un segon el concert. Aquestos versos no inclosos en Gran podríem resumir ben be l'esperit d'una nit on lo políticament correcte no va existir, per què ja sabeu tots que les paraules "polític" i "correcte" són dos termes totalment oposats, una nit on el costumisme no va ser un reflexe de les activitats superflues de la nostra quotidianitat a ritme d'ukelele ramblero, més bé l'intent de despertar a tothom abans no ens ho furten tot, o siga, el folk ben entès, el que deuria apropar al respectable a la realitat descoratjadora que ens envolta, a més dels seus bressols per a xiquets amb molt de sexe, budells i amor. I tot açò en mans de Senior i El Cor Brutal és ni més ni menys que Gran.

Per a despedir al públic Senior i El Cor Brutal esperaren en la porta del teatre entonant amb ukeleles, mandolines i guitarres:




Ací teniu l'especial que li dedicaren en eixe canal que abans 
podíem veure i ara no...com es dia cony?, aahh si Tv3


Entrevista en l'Altaveu per Enderrock

Senior i el Cor Brutal es fa "Gran" from enderrocktv on Vimeo.

Càntic als Germans de Diferent Mare:

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. La d'El bar no tanca no va dir qu'era dels Gay Dead by Boy Sex 'ixos?

    ResponElimina
  2. Ostres si!!!!Ie gràcies Toni!!! ho rectifique.

    ResponElimina
  3. Molt guapa la ressenya, afinada i ajustada i millorant les carències, ehem, ehem, d'alguna croniqueta que he vist penjada en algun lloc.

    ResponElimina
  4. Encara no m'he fet amb el disc. A veure si em pots passar alguna cosa. M'alegra que ho gaudiràs al concert. Abraçada.

    ResponElimina