Novetats 2018

header ads

Bonnie ‘Prince’ Billy and The Phantom Family Halo – The Mindeater (2011)


El Príncep dels barbuts torna a la càrrega. Res vaig a explicar-vos que no haja comentat ja, Will Oldham és una de les meves debilitats musicals, podria afirmar que un dels meus sants patrons, i si anara a misa 11 els diumenges resaria la seva imatge, i si fos el capellà eixirien els seus discs en santa processó. Però és difícil seguir el rastre a Oldham ja que va sempre despert, hiperactiu i ficat en tots els embolics que va trobant. Tots els anys tenim nou material de Bonnie 'Prince' Billy, i amb The Mindeater porta ja tres treballs en el que portem d'any 2011, els altres dos són Island Brothers i There is no God, aquests dos amb finalitats benèfiques.

Entro a la pàgina de Sophomores Lounge i llueix un Sold Out, collons!!, Esgotada la tirada de 1000 còpies (700 amb vinil blau, 300 acolorides) ja arribo tard, així que de moment em quedo sense el vinil però trobo un maleït enllaç que es convertirà en una altra maleïda carpeta groga, les avorreixo cada vegada més, amb l'edat començo a tenir més tecles que un piano, pejillero si, a més del que poden escoltar les meves orelles necessito veure amb els meus ulls i tocar amb les meues mans (el disc malpensats) l'obra en tota la seva magnitud física ... Què vaig a fer-li?. Encara que també és veritat que sense aquest enllaç no podria gaudir d'aquestes quatre cançons, de moment suficient fins que Partisan Records edite aquest estiu l'edició en Cd, premi de consolació.

Primer ganxo d'aquest 10"... per deixar-te KO, una versió de I Wonder If I Care As Much, 'cágate lorito', dels Everly Brothers amb 7:51 minuts ... de moment estic sense paraules davant d'això:



En què sarau es ficaria Will Oldham per acabar gravant un Ep amb The Phantom Family Halo, el grup més personal de rock desèrtic-espacial de Louisville? Doncs ni més ni menys que sorgeix de la celebració del 13è aniversari de Wild and Wooly Video, establiment regentat per Todd Breshear, ex-baixista de Slint, que se dedica a comercialitzar els dvd's que no solen eixir pels canals principals. Per a l'ocasió va muntar un concert on un dels plats forts era Rory Erikson, però més fort va resultar el apoteòsic plat final de la festa amb la col.laboració del propi Breshear amb el grup de Dom Cipolla i el propi Bonnie Billy.
des del fang, però mirant les estreles

Obrint l'EP, la cançó titular, The Mindeater, amb un recurrent riff de slide que serveix de coixí per a una interpretació vocal sublim, entre misteriós i paranoide, amb l'ajuda en els cors de Dom Cipolla, rematada, després d'una petita pausa amb un òrgan senzillament apocalíptic, una petita peça de folk al·lucinat que el situa en els seus començaments amb Palace (Brothers, Music ...)

 

Contínua amb Roki for Now, en la línia anarco-crooner americana que el caracteritza, també amb un interludi final, aquesta vegada més ambiental, més aviat cinematogràfic, bé podria aparèixer en una pel.lícula independent americana, m'imagino l'escena del protagonista col.lapsat en la cuneta d'una carretera observant en tràveling lent i minuciós el paisatge que s'obre davant seu, imaginació no em falta, ho sé, però crec que al·lucinat estic jo amb Oldham, digueu-me vosaltres si aquestes cançons no ho valen. Passem al tercer track, versió psicodèlica dels germans Everly que val la inversió per ella sola, sobretot quan Oldham es deixa portar i The Phantom Family Halo agafa les regnes en una orgia còsmica-roots-espacial que li dóna la volta del revés un parell de vegades al tema original. I tancant Suddenly the Darkness, una cançó senzilla, lo-fi a ritme de pandereta, banjo i guitarra, amb melodia lluminosa i els cors lisèrgics de Cipolla.

Us deixo uns instants del final de festa còsmic-psicodèlica que van protagonitzar Todd Breshear, Oldham i els Phantom a Louisville, d'on va néixer la col.laboració per aquest Ep:


Phantom Family Halo, Will Oldham and Todd Brashear (Slint) - Headliners, Louisville - 6.25.10 from Kenny Bloggins on Vimeo


Bonnie 'Prince' Billy solidari

Bonnie 'Prince' Billy començava l'any publicant al febrer juntament amb Cairo Gang el 10" Island Brothers, els beneficis aniran destinats íntegrament a l'organització Edge Outreach amb seu a Louisville, que porta a terme tasques d'ajuda als afectats per la catàstrofe d'Haití mentre tots els mitjans de comunicació han deixat de parlar de sobte sobre el milió de persones que encara segueix sense llar i altres tantes mil que segueix morint en condicions infrahumanes. Segons Oxfam només s'ha netejat un 5% del total de les destrosses i només s'han construït un 15% dels habitatges provisionals previstos. Dues noves cançons, Island Brothers i New Wonder, reflexionen sobre els fets a Haití i les seves conseqüències amb sonoritats properes a la seva obra recent. L'art del vinil a càrrec de Damon Winter, prestigiós fotògraf del New York Times que il.lustra la magnitud de la desgràcia dels nostres germans de les illes d'Haiti. Una bona manera de col.laborar.




Seguint el príncep ens topem amb There is no God editat el 21 de juny, segona obra benèfica del de Louisville. Un altre 10" amb dues cançons, There is no God i God is Love, dues cares d'una mateixa moneda. Aquesta vegada l'ajuda recollida anirà destinada a dos propostes de caràcter ecològic, d'una banda el projecte Save Our ​​Gulf que lluita per restaurar l'equilibri natural després del desastre esdevingut al golf de Mèxic després de l'abocament de petroli, i per Turtle Hospital, una organització dedicada exclusivament a ajudar les tortugues a sobreviure al mar. El nou single compta amb col.laboracions de luxe a càrrec de Emmett Kelly (The Caire Gang), Ben Hall, Pete Cummings, Peter Townsend, Billy Contreras, Cassie Berman i Rachel Korine. Les cançons han estat registrades i assistides per Mark Nevers i la masterització per Paul Oldham. Us deixo a continuació el vídeo de There is no God. Will Oldham té la capacitat de riure's fins de la seva pròpia ombra i mostra així que dolent en aquesta vida és morir-se, d'altra banda s'ha de viure al màxim i alegrar-se d'estar viu, comportament perfectament compatible amb la solidaritat i la caritat amb qui ho necessita.
 
Aquest vídeo no us el podeu perdre, Will Oldham és un crac, amb vosaltres There is no God:

Passen pel nostre costat veritables clàssics, ments úniques i lliure-pensadors que ens ofereixen l'oportunitat de viure la música com un moment catàrtic que enriqueix la nostra experiència vital donant-los el gust just, el seu toc de sal, la banda sonora apropiada per l'ara, el nostre carpe-diem, el nostre moment, i això cal assaborir-ho com un plat que s'acaba de cuinar abans que es refredi ... encara que Bonnie 'Prince' Billy mai deixa que se'ns refredi el plat.

Comprar vinil There is no God
Comprar vinil Island Brothers

Edge Outreach | Save Our ​​Gulf | Turtle Hospital
Wild and Wooly Video | Sophomore Lounge Record

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris