Novetats 2018

header ads

Nèstor Mont i el seu amor de terra estrenen nova web

El cantautor Nèstor Mont estrena nova web, una espai idoni on aixoplugar el seu amor de terra, eixe amor per l'aire lliure, per l'aroma a tarongina desprès de Sant Josep, a romer un dia clar a peus de la Creu del Cardenal, amor d'olor a marxal en vesprades a la fresca que batega amb els peus a terra i l'ànima enlairada amb l'orgull per les seves arrels. Vos convide a que intenteu agafar un poc d'aquest esperit, entrant en la web que ha estat dissenyada amb l'estètica del seu últim disc, una estètica estudiada i treballada per tal de reflexar tot el món que Nèstor descriu al seu disc Amor de Terra, una pàgina per a poder fer una ullada ràpida a la extensa i impressionant trajectòria del valencià, discs, col·laboracions, fotografies i vídeos del dia de la presentació. La web concilia així el mon digital amb la terra, i a demés disposa de la seva música per a que l'escolteu mentre doneu un cop d'ull.


Disseny dins del projecte de la creació de la nova imatge de Nèstor Mont des de La Casa Cantonera, espai i amagatall de la cultura popular valenciana, la que abans campava pels carrers i ara cal treure del seu amagatall, projecte que intenta recuperar l'espai públic com un dret que ens pertany d'ençà que les nostres mares ens pariren, des de l'anonimat de cap idiologia dirigida, de cap posició interessada, només del sentit comú i de lo comú. Convide a tothom a que participe d'aquest projecte, amb paraules i amb música, amb poesia i en bona companyia, de tots i de ningú.


Per a mi anar a un concert és com una mena de moment catàrtic, si entre dins... entre fins el fons, i precisament va ser el que em va passar aquell dia de la presentació d'Amor de Terra, mitja hora desprès d'aquell concert estava davant del teclat intentant descriure aquest amor de terra que fins eixe moment mai havia sabut com descriure, a més he tingut el plaer i sobretot la gran sort  de poder participar en la web amb aquelles  paraules que aquella matinada vaig dedicar a la música de Nèstor:

"És el vestit a mida que l'algemesinenc ha cosit per a la gran estima que sent per la seua terra amb un discurs vertader, directe i emocional. Comença amb "Bellesa", una bellesa que no és tangible però que de vegades em deixat escapar entre els dits, a la fresca de la tarda, baix d'una parra en companyia d'amics arreglant el món. A partir d'ací aquesta bellesa no pararà de brollar a cadascuna de les cançons, continuant amb la recuperació de l'oblit d'una tonada tradicional del seu poble, en "Les Xiques d'Algemesí", tema cedit per Angelita Ros d'una gravació datada a l'any 1957. 
Després no podria ser d'una altra manera que de la mà d'un altre amant de la seua terra com Vicent Andrés Estellés en "Burjassot" amb una poesia de la que s'enamorà en una de les seves col·laboracions poètiques. En "Vinyes Verdes" troba en Lluís Llach l'aliat perfecte que reforce el seu missatge. I de quina manera magistral ha sigut capaç d'agafar l'U, un fandango popular valencià, canviant el ritme, portant-lo a un nou espai sonor que li dona un aire fresc i renovat en "Aigua", tema que perfectament podria ser l'encarregat de donar al conjunt del treball la punta de llança que faci aplegar la tradició als llocs més inhòspits. 
La sagnant i sense sentit situació del riu Xúquer a mans dels quatre proxenetes de sempre és denunciada en "Jota del Xúquer", és clara respecte de la seva posició i la del col·lectiu Xúquer Viu, que porta anys intentant salvar un dels elements arquetípics de la Ribera del Xúquer. D'aquesta manera amb temes com l'adaptació del "Bolero de Carlet" amb lletra de la seua collita, l'estima cega que un pare sent pels seus fills en "D'arrop i tendresa", la passió confessada a la seva dona en "La Valenciana", records de passions de joventut com "Pasdoble de Francesca", i l'instrumental "Bolero d'Algemesí" serveixen per a arrodonir un treball que de moment és el més complet de la seva discografia."

Des d'ací gràcies Néstor per la teva música i per la seva web que permet que la bellesa de la que parla no pare mai de brollar!!!

I ara, ja no pots negar-te a entra en la web:

Web Nèstor Mont | La Casa Cantonera | Ressenya del disc en NSVSR

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Amb el Sr.Camps em sembla que ho teniu molt i molt cru.

    ResponElimina
  2. Ostres Txals, no recordava que el Néstor fos de Algemesí. Fa uns anys tenia un perfil al MySpace i vaig contactar amb ell, sobretot pel fet de ser component de Cendraires. Va ser molt amable i educat. M'agrada la cançó, com tot el que ha fet. Salutacions!

    ResponElimina