Novetats 2018

header ads

Mujeres / Els Surfin' Sirles - Eix Transversal EP (2010)

Amb el títol Eix Transversal Mujeres i Els Surfing Sirles, els dos grups més canalles del rock'n'roll estatal, comparteixen gira i un split single amb el mateix nom, amb dues cançons per banda. Aquestos són dos grups clau del rock garatge, més desenfadat i intel·ligent de l'actualitat, dues bandes que reparteixen riffs arreu del país i uns concerts amb l'actitud punk que ja feia temps no veiem


A Mujeres ja els vaig dedicar unes paraules en un post passat, és gràcies a ells que m'he arrimat a Els Surfin Sirles (una sirla és una navalla) són un terç dels coneguts Tripartit Invertit, i canten al "desig de trencar totes les coses", i això és el que diuen precisament que fan en els seus concerts. Així com Mujeres canten en anglès, els Sirles canten en català, la música que fan no té cap nou ingredient, és una barreja salvatge de psicodèlia, rock de garatge, punk, pop, tot amb unes lletres que amb molt bon humor posen en entredit i nomenen  amb esperit gamberro alguns aspectes representatius de la cultura catalana, des de poetes com J.V Foix, passant per Joan Maragall, atropellant al gat del famós "baixant de la font del gat" i cantant l'himne del Barça en una versió desenfrenada. Un altre detall que m'agrada dels catalans és l'ullet que li fan a Sonic Youth amb el disseny de la seva portada, reproducció del LP "Goo" del ja llunyà 1990.

Mujeres
Els Surfing Sirles
Editat a mitges per Sones, la casa de Mujeres i Bankrobber la de Els Surfing Sirles. Aquesta aliança és perfecta, els dos grups practiquen un rock que recrea sons gairebé no molt habituals en aquest país, rock brut tocat pel garatge i amb punts comuns amb el punk i el rock'n'roll més clàssic.
El primer concert va ser el dissabte 18 de setembre a Vic, dins la mostra Invictro. Posteriorment, també actuaran el dijous dia 23 de setembre al BAM, a més rodaran per diferents punts de la geografia catalana.
Una gran aliança que per suposat farà gaudir de bon rock'n'roll per allà on passen. Llàstima que no s'arrimen per aquí baix a Polònia Sur. Be... amb un poc de Sort la Rita els portarà en falles, ja ja ja!!!

Les noves cançons d'Eix Transversal seran:
  1. Les Bases de Manresa (Els Surfing Sirles)
  2. On no hi ha sang(Els Surfing Sirles)
  3. Delirium (Mujeres)
  4. Hotty babe(Mujeres)
Us deixe amb dos vídeos el primer de Mujeres: Reyerta i el segon de Els Surfing Sirles: Han atropellat al ga

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris