Novetats 2018

header ads

Depedro - Nubes de Papel (2010)

S'apropa el dia de l'eixida del nou disc de Depedro, s'anomenarà Nubes de Papel i sortirà en Octubre amb una gran expectativa per part dels mitjans, que esperen sense dubte la consagració de Jairo Zabala. Amb l'èxit aconseguit amb el seu debut, i la seva presència en els festivals alternatius més importants, i quan dic alternatius no em referisc a Primaveres, Summers i Fibs, sino festivals com l'UFI, o amb més relleu els WOMAD, compartint cartell amb gent com Salif Keita, Paprika Balkanicus, Victor Deme o Elíades Ochoa, a més de importants events com Montreux Jazz Fest al Canadà, USA, Holanda, etc... Per a arredonir la passada temporada presenciarem com l'institut Lipa de Liverpool de sir Paul McCartney va caure rendit als seus peus.


Per a qui no sàpiga d'on cony a sortit Depedro, podria resumir-ho dient que és la culminació d'anys d'escriure i tocar cançons d'altres, incloent el grup de fusió llatina Amparanoia, el surf instrumental de Los Coronas i com a guitarrista de gira de Calexico, per no esmentar com a líder i fundador de Vacazul i 3000 Hombres. Zavala es va criar a Madrid escoltant tant les cançons d'abans la Segona Guerra Mundial que els seus avis solien tocar i la música que el seu pare peruà va portar dels seus viatges a Amèrica Llatina i Àfrica, així com el rock dels anys 70 i 80.

Ell acredita aquestes influències diverses per ajudar a donar forma al seu propi estil de tocar la guitarra, que tira des del blues, el folk, el flamenc, afrobeat, el so llatí, i el rock. La seva trajectòria pareix disparar-se més enllà dels corrents i les modes del mercat discogràfic que coneixem en radio fórmules i demés borreguismes audiovisuals, per primera vegada en molts anys un cantautor té la capacitat de renovar els sons llatins més antics i populars barrejant-los amb altres matisos africans i americans, sense caure en cap mena de engendre comercial amb els tòpics i tics que solen  fer-nos empassar a tot hora, i facturant un estil propi i a la vegada universal. 

Aquest nou disc que està ultimant l'ha gravat amb Calexico a Tucson i comptarà amb molta  instrumentació, lletres en català i anglès i col.laboracions estel·lars.

Les primeres dates d'Octubre on podrà escoltar-se les seves noves cançons seran:
  8 Sala Buho Real de Madrid,
14 Teatro Isidoro Maiquez de Granada,
15 Sala Buks de Granollers,
17 Fender Club de Getafe,
21 Garcilaso Café de Toledo
23 Café La Palma de Madrid
29 Sala Apolo de Barcelona

Per a anar fent boca ja pot escoltar-se un nou tema en el myspace de Depedro, o bé poder gaudir d'un petit muntatge que li he fet per a més goig de fans incontenibles.

myspace | web | Nat Geo Music

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris