Novetats 2018

header ads

Eels - Tomorrow Morning (2010)

Avui surt Tomorrow Morning. Abans del malson i el dolor, les coses pareixien molt optimistes en l'anterior disc d'Eels "End of Times". Disc a través del qual Mark Oliver Everett tamisava les runes emocionals d'un malaurat romanç, vivint amb aprensió en un món cada vegada més hostil. La continuació d'aquesta obra punyent mostra a un Everett recuperat i vigoritzat, en la pista "I'm a hummingbird" del nou àlbum podem percebre quina llibertat respira el sr.E. "Tomorrow Morning" és el novè treball del geni californià, i serà l'obra més lluminosa, del seu catàleg que ja compleix catorze anys.


Aquesta és l'última entrega d'una trilogia que va començar amb Hombre Lobo (2009) i End Times (2010) (publicat mig any de diferència l'un de l'altre), així "Tomorrow Morning" acaba la història amb una nota alta. Després d'una bretxa de quatre anys entre àlbums d'estudi, Hombre Lobo (juny de 2009) es referia al que Everett anomena "L'abans. La fam que ho comença tot". Per contra, End Times (gener de 2010) abordava "El després, i sobre com afrontar les conseqüències". "Tomorrow Morning" és "La redempció", diu. "Un nou començament i una altra oportunitat. La floració de totes les noves possibilitats. L'esperança que sempre va estar aquí donant els seus fruits."

A diferència de la combustió garatge-rock de "Hombre Lobo" o la cruesa acústica reduïda de "End Times", "Tomorrow Morning" és un nou paisatge musical: teclats electrònics, caixes de ritmes, loops i sons variats. "És un àlbum molt electrònic - sons que normalment s'associen amb una mena de música freda, sense passió", diu Everett, "però jo volia fer un disc càlid que era una celebració amb els instruments electrònics per a reflectir l'alegria en els temps que vivim". Qui ajuda a Everett a portar a terme aquesta celebració de la vida són el baixista Koool G Murder i el bateria / percussionista Knuckles, juntament amb nous col.laboradors d'EELS com The Amy Davis Choir i la Tomorrow Morning Orchestra. És un so audaç, experimental i immediat que sorprendrà als seguidors d'Eels, com Everett diu: "Hi ha molt a fer en aquestes cançons."

En menys d'any i mig tenim ja les tres entregues "Aquests tres àlbums estaven destinats tots a ser part d'un tot i jo volia que sortissin a prop un de l'altre", diu Everett. "Vaig tenir un munt de temps per treballar en la música durant el descans de quatre anys que van seguir Blinking Lights and Other Revelations (2005) i des de llavors, després de tot aquest temps revisant el passat en el llibre, el documental i col.leccions retrospectives, jo estava ansiós per tornar al present. Però jo no crec que seguirem traient un àlbum nou cada sis mesos. Era el pla d'aquests tres. Això és tot per ara".
Sobre el títol del nou àlbum, Everett diu: "Després del que sembla ser un temps increïblement fosc, l'esperança de que el demà ve, ens dóna a tots una nova oportunitat. Mentre que hi hagi un demà al matí, tot és possible."

TRACK LISTING
01 in gratitude for this magnificent day
02 i'm a hummingbird
03 the morning
04 baby loves me
05 spectacular girl
06 what i have to offer
07 this is where it gets good
08 after the earthquake
09 oh so lovely
10 the man
11 looking up
12 that's not her way
13 i like the way this is going
14 mystery of life

El 17 de Setembre estarà en la Sala Bikini de Barcelona, i el 18 de Setembre en la sala La Riviera de Madrid. Per València no para el tren. Doncs esperant a que el 24 d'Agost Eels ens entregue el seu nou treball, us deixe una de les cançons que anirà inclosa en l'àlbum així anem fent boca, "Looking Up".


I el nou vídeo d'Eels: "Espectacular Girl"

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris