Novetats 2018

header ads

Anders Osborne - American Patchwork (2010)

Anders Osborne barreja blues, rock, soul i R&B clàssic enginyosament per a crear la seva pròpia síntesi, el seu propi estil. American patchwork, és una commovedora col·lecció que despulla l'ànima del rock d'arrels, i del blues. Moltes de les cançons d'American Patchwork ens parlen de curació i de redempció, d'espiritualitat i d'acceptació. 

Sovint comparat amb Townes Van Zandt, Bruce Springsteen i Van Morrison, Osborne és un talent excepcional i singular. Paste Magazine diu: "Osborne té una veu increïblement gran i les cançons són difícils d'igualar" American Patchwork va ser llançat el 27 d'abril de 2010. 

Osborne va néixer a Suècia el 1966. El seu pare era un músic professional de jazz i, a una edat primerenca, Anders va començar a tocar la guitarra i ha descobrir el poder musical del blues i la profunditat lírica de compositors com Bob Dylan, Van Morrison i Jackson Browne. Als 16 anys, viatjava per tot Europa, Nord d'Àfrica, Àsia i Orient Mitjà, guanyava diners fent concerts allí on el deixaven. El seu avi, un mariner, sovint li explicava històries de Nova Orleans, així que quan va arribar allà en 1985, es va sentir com a casa. No li va costar gairebé esforç incorporar els sons de Nova Orleans en la seva pròpia música, i la ciutat es va convertir ràpidament en una gran part de la seva ànima. Després de perfeccionar la seva música a Nova Orleans, Anders va aconseguir combinar el profund sentiment de molts gèneres de la música americana, directe des del cor, amb composicions profundament commovedores. La seva veu té una honestedat emocional sense ornaments que m'encanta. Com a guitarrista, ell és simplement emocionant. És un dels millors artistes dels Estats Units de música d'arrels, i això tenint en conter que és de Suècia el fa més meritori del títol.

El seu amic Stanton Moore va produir l'àlbum, amb la coproducció de Pepper Keenan. Cada pista es lliura amb molt de soul i unes melodies inoblidables. Les deu cançons originals d'American Patchwork estan entre les més fortes que Osborne ha escrit mai. Amb l'ajuda musical de Moore a la bateria, Keenan en percussió i guitarra, i Walter Robert en els teclats, American Patchwork és un capítol nou i brillant en el notable viatge de Anders Osborne. Segons Osborne, "Aquesta és la curació, la tornada d'un home escampat al vent, trencat i en trossos. La reconstrucció de ma casa, una lloc sota l'aigua i en ruïnes, els amics perduts, el meu entorn en desordre, tots el trossos pegats amb cura i curat de nou pel poder de la meua Amèrica, i la seva font inesgotable d'inspiració per a mi. Aquest és el significat real de American Patchwork, el meu mosaic d'Amèrica". 

Sovint els retrats més veritables d'Amèrica han estat més encertats pels que han vingut de fora de les seves fronteres, i no obstant això semblen entendre i habitar la cultura americana més que aquells que han viscut allí tota la seva vida. 

Amb aquest suma ja deu treballs, el primer per al mític segell Alligator.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris