Novetats 2018

header ads

Hugo Mas - Hugo Mas (2009)

He de reconèixer que el meu embadaliment per la música rock de vegades m'encega i no em deixa veure el que és evident, i en el cas que m'ocupa he de dir que evident és que Hugo Mas és un dels nous representants de la cançó valenciana a tindre en compte. A hores d'ara Hugo ja és reconegut com una veu que irromp al panorama de l'afusellada València, per a intentar omplir el buit que l'Ovidi ens va deixar. Un debut acompanyat d'un elenc de músics que de cadascun tindríem que treure'ns el barret. Sona exagerat el que estic dient, però vos convide a que mentre acabeu de llegir aneu escoltant-lo d'aquest reproductor:



El seu començament podríem dir ha sigut accidentat. Les institucions d'Alcoi no van fer més que posar-li obstacles a la presentació del seu debut, tancant-li les portes de la casa de la cultura. "La Casa de la Cultura és un lloc on poden cabre-hi tots i no només els que són del seu pensar" afirma Hugo. Finalment el cantant alcoià va presentar la seva magnífica obra a l'Olleria davant d'una gran expectació. L'Origen d'aquest conflicte pot situar-se a l'any 2007 quan en un concert municipal va denunciar les polítiques del govern alcoià, cantant a demés una cançó de l'Ovidi Montllor que a la crema i nata de la ciutat li va caure un tant agra... Aquella situació va demostrar que Hugo Mas està ací per a quedar-se i per a fer-se un lloc, per a fer-se escoltar pese a qui pese, i per a omplir un gran vuit que fins ara ningú havia transitat.

Ja té penjat el San Benet, que és un bon San Benet, de precursor de l'Ovidi Montllor, la portada el delata, maquetada com "A Alcoi" de l´Ovidi, també per procedència i per certs paral·lelismes en el seu recitar, però la seua veu i la seua música tenen un camí propi, és cert que beu d'ella i l'homenatja, però va més enllà, amb elements de la chanson i una producció que fa pensar en el jazz. Però en realitat el llenguatge de l'alcoià és el de la poesia, la manera d'acaronar les paraules utilitzant la veu com un instrument més, amb una dicció perfecta, una veu profunda, fosca i tavernària, al mateix temps que clara i potent, factor més que important per a emocionar l'espectador, aconsegueix amb el so del seu recitat deixar-nos la pell esborronada. 

Un gran debut. Espere tinguem la sort de gaudir de la seva poesia i la seva musica per aquesta part de La Ribera.

myspace | bandcamp 

Publica un comentari a l'entrada

7 Comentaris

  1. La puta, qué gran!!!
    Qui és eixe tio?

    Jordi

    ResponElimina
  2. El vaig conèixer en el concert que Senior va fer en La Casa Cantonera, venia acompanyant-lo i em comentà que tenia el seu treball per a descàrrega gratuita... i el mateix vaig pensar, cony!!! que bo!!!. Si continua així serà el puto amo. El vídeo que pots vore en l´article va ser d´una actuació en Madrid!!!, i pese que allí la gent no enten el català ni pa-pa, va haver a qui se li escapà una llagrimeta de la emoció.

    ResponElimina
  3. Com collons pot ser que no haja sentit parlar mai d'ell?? D'on és? Viu a València? Toca en algun lloc?
    Estic flipant!

    Impressionants Hepàtica, Vertigen, Música Pàl·lida, La nuesa...

    EN fi...sorpreses de la vida. A més, treball gratis a internet...qué bo!

    És amic de Senior i el cor brutal?

    Gràcies pel descobriment!

    Jordi

    ResponElimina
  4. Hola Jordi, m´alegre molt de que Hugo Mas t´agrade... Això és el que pretenc amb el blog, encara que sempre caurà algun grup més multitudinari, sempre intente descobrir alguna joia amagada... com aquesta.
    L´explicació és molt senzilla, en València tens que ser pilot de fòrmula 1 o et tenen que agradar les regates, be... també tenim el futbol... i a David Villa, però referent a cultura, música i art, per a eixos menesters mai hi han diners.... el tema està difícil, i no per què no hi haja gent, sino per la falta de mitjos i llocs, sense anar més lluny... tal i com conte a la ressenya de Hugo, l´ajuntament del seu propi poble, Alcoi, li ha posat un fum de trabes.

    Quan va vindre Senior va vindre amb uns amics, entre ells estava ademés de la seua xica, Hugo Mas.

    Gràcies Jordi per la teva participació, espere poder descobrir-te més tresors amagats en açò de la música.

    ResponElimina
  5. Per cert, avisaré quan Hugo tinga un concert per ací prop.

    ResponElimina
  6. que pots dir d'esta gent 'http://www.myspace.com/bandolers'??

    ResponElimina
  7. Hi han grups que ja formen part de la fauna i flora de La Ribera, i Els Bandolers són un d´ells, he de reconéixer que no estic molt al dia de les seues correries. Però els recorde sempre tocant la muixeranga a ritme de rock guitarrer. Des de que tinc raó els recorde ja per ahí tocant, la seva música no és del meu gust, encara que és admirable que després de tants anys continuen a peu de canó i autoeditant-se els seus treballs. Admire molt que en les lletres intenten remoure les conciències locals, que falta fa, a ritme del rock. L´única cançó que et podria comentar a demés de La Muixeranga és la de Algemesí, no te desperdici, actitut punk 100%. També sé que estigueren a punt de desapareixer, crec que per que algun component va fitxar per un altre grup. I ara crec que està el Isra de guitarra. Investigaré a veure que és de ells, si tenen algun disc nou...

    ResponElimina