Novetats 2018

header ads

Lovely Luna - Chang y Eng (2009)

Deluxe va ser al seu dia el grup que va dignificar el pop independent del païs, Xoel va saver com absorvir les influències brit pop de les illes britàniques, donant un impuls important al seu segell de capçalera Mushroom Pillow. El single "I´ll see you in London" va ser de les primeres cançons independents cantades en anglés que tingueren certa resonància als mitjos. En l´any 2008, Xoel va decidir finiquitar aquest projecte, després de 6 Lp´s i un EP. Segons ell, el projecte havia perdut la direcció que ell buscava. Instalat en Argentina per un temps per a compondre sense pressió alguna, ha aconseguit reunir junt al seu company Félix Arias un grapat de cançons per al seu grup paral.lel Lovely Luna (nom d´un personatge que apareix al Rock´n´Roll Circus dels Rolling Stones). I de debò que em sembla que aquest treball, encara que va començar com a projecte de segona, ha superat a totes les encarnacions anteriors dels seus dos components. Posiblement la edició independent d´aquest treball el passat 10 de Novembre hagi provocat el pas inadvertit de Xoel i Félix per les publicacions de més tirada. Descobrir cinc mesos després aquesta joia ès igualment gratificant. Definitivament en castellà, aires acústics, folk-rock de bella factura, el Neil Young més sensible, el Dylan més acústic, propers al so de Iron & Wine i Kings of Convenience, reposat i suau, lletres molt ben treballades, unes cançons que perfectament podrien adelantar a qualsevol grupet més comercial, sense trepitjar molt l´accelerador, segur i a pas ferm, per la dreta i marcant perfectament amb l´intermitent.
A tindre en conter el disseny de la seua pàgina web, i la manera tan bona d´evitar que un tercer, diguem-li SGAE, clavi mà pel mig. Et donen la possibilitat d´enviar-te el disc per correu o de que t´el descarregues. Un clar eixemple de per on aniràn els tirs a partir d´ara per a la majoria de grups joves independents del païs. Alguns podran pensar que açò no beneficia al negoci musical, i tenen raó, el negoci que s´aprofitava de l ´artista quedarà en un segon pla, per a passar a que l´artista utilitze al negoci. un 10.
Myspace
http://www.lovelyluna.es/

Parando el tráfico/Tan sólo es la vida

Lovely Luna | MySpace Music Videos

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris

  1. per a mi el xicon que canta, el de DELUXE, va de superestrela indie.. li ho note fins i tot al cantar.. però la cançó de ROSA esta de guspis!!

    ResponElimina