Novetats 2018

header ads

Amparo Sánchez - Tucson Habana

De vegades és curiós com aplegues a certs intèrprets, és més... ja feia uns mesos que esperava aquest debut en solitari de qui fora líder de Amparanoia. Això contant que Amparanoia mai m´ha cridat l´atenció podria resultar fins i tot anecdòtic. Atents que l´història se les porta: el cas és que soc un fan confés de Giant Sand, grup de Howe Gelb (li dedicaré una entradeta que se la mereix), al qui s´atribueix la renovació del country alternatiu, del rock d'arrels americanes, rock del desert o un fum d´adjectius més que he llegit a algunes publicacions. D´aquest grup dida han eixit uns quans grups de membres que han passat per ell, Calexico i Friends of Dean Martinez entre d'altres. Precisament me va sorprendre que Amparo participara al penúltim treball d'aquestos Calexico interpretant magistralment una de les cançons, i me preguntava que cony se li havia perdut a Amparo pels deserts de Tucson. Més em va sorprendre quant vaig descobrir a Calexico com a banda d'acompanyament al treball debut de Jairo Zabala, alies Depedro. Quina relació guardaven totes aquest peces del trencaclosques.

Doncs bé... com a premises tenim que Jairo Zabala era part fonamental de Amparanoia, i que el productor de Calexico, Craig Schumacher, ho ès també de Giant Sand, Neko Case... i Amparo?... ací bé lo curios de l´assumpte... Amparanoia estava convidada a participar a un prestigiós festival de jazz a Montreal en Canadà, per jugades del destí part del seu equip de directe no va poder sortir a l´escenari per problemes amb l´aeroport (que raro... no?), pel que Amparo va tindre que eixir només amb el contrabaix i el bateria... pese a que té fama per aquella part de l´oceà d´armar la festa allà on va, aquest concert va ser un èxit pese a la falta de instrumentació... i qui estava pel públic????... Joey Burns, part fonamental de Calexico, els quals estaven tambés convidats a tal esdeveniment.

Ara ací tenim a Amparo de la mà de Calexico debutant en solitari, encara no he tingut l´oportunitat de escoltar tot el treball sencer... només he sentit alguns videos, però aquest és d'eixos treballs que el pots adquirir amb els ulls embenats i de segur no t´equivoques... ací teniu el myspace.

Fusió del son cubà amb la frontera de Mèxic i un poc del folk-rock acústic del desert de Tucson dels Calexico, una meravella. A més a més he de dir que mai m´he fixat amb el treball dels bateries dels grups, pero ès que John Convertino té una sensibilitat especial per a les percussions, en el treball de Depedro ja ho vaig notar, però en aquest ès més pronunciat, un so especialment acústic, molt jazzy, feina que com a part de Giant Sand als seus dies de glòria i a Calexico sempre cuida especialment bé, sense menysprear clar està el so de la trompeta de Joey Burns, que sense embafar entra perfecte a qualsevol cançó que participe.

A la seua pàgina web regala una cançó i explica més detalls d'aquesta col.laboració.

Corazón De La Realidad
Cargado por piasrecordings. - Ver más clips de música, videos en HD!

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris

  1. esta xica me mola, encara que m'agradaria més si les lletres foren un poc més desenfadades.. amb un poc més de sense-sentit... que és lo que a mí me mola...jejjeje

    ResponElimina