Novetats 2018

header ads

Naima

Naima com a grup va néixer a València en les acaballes de 2004, aprofitant les restes d'un antic trio. Format per Manolo Valls (saxos tenor i soprano); Enrique Ruiz (Piano); Luis Torregrosa (Bateria) i Alex Olías (Baix elèctric) van optar des del principi per treballar amb temes de factura pròpia, prestant una atenció especial als arranjaments. En l'actualitat la titularitat del baix ha passat a Oscar Ganivet, que ha incorporat el contrabaix al so de la banda.
Moltes de les seves idees beuen dels nous corrents del jazz europeu. Així, Influenciats per músics com Brad Mehldau o Esbjorn Svensson, s'allunyen del swing atonal per adoptar un jazz tonal i binari, amb la intenció de mostrar una estructura compacta, més enllà de sols i melodies, aconseguint solidesa i unitat com a grup. No obstant això, potser el seu tret més original resideixi en la forma d'arreglar les seves composicions que de vegades s'acosta al camp del rock. No podria ser d'altra manera, ja que comparteixen vivències i gustos musicals diversos i fins i tot col.laboren de manera regular amb grups de Pop i Rock.
Junts han intentat unir esforços per aconseguir un so personal que els diferenciï d'altres formacions més estàndard. La improvisació els permet tot això, a més de mantenir un equilibri entre l'antic i el nou, el corrent i el alternatiu, el propi i l'aliè. Aquestes qualitats es materialitzen en les seves composicions creant una atmosfera que aconsegueix tancar el cercle al voltant de Naima.
A finals de 2005 entren a l'estudi per enregistrar un grapat de temes que reflecteixen a les clares per on es mou el grup. Editen amb Comboi Records "Uno" (Tender-06). Ara amb aquest "¿Buscas?", registrat a finals del 2009, Naima aconsegueix consolidar-se com a grup d'una alta qualitat compositiva i sonora, al nivell de les bandes del jazz més modern dels nostres dies.