Novetats 2018

header ads

Les cares B dels Stone Roses


Aquest és el meu homenatge a The Stone Roses doncs avui és l'aniversari del seu debut. Intentaré no dir massa obvietats. Un altre cas de grup independent que aconsegueix la fama, una altre cas en el qual "la industria" musical va propiciar l'aturada d'una carrera discogràfica que podria haver sigut brillant. I és que la paraula "industria" sol enmerdar tot el que toca. Més que la seva música, tal vegada va ser la seva actitud la que ens deixés cert halo i status de culte tot i la gran popularitat que assoliren amb Made Of Stone i el seu primer Long Play. 


Però aquella eclosió dels qui van inventar el look d'Oasis venia precedida d'uns singles amb unes cançons realment inspirades i per unes cares B que contenen algunes de les meves tonades favorites de la banda. Un poc va ajudar que el previ "Elephant Stone" fora produït per Peter Hook (Joy Division, New Order), com si els apadrinés. Però la veritat és que no m'agrada gens ni mica la seva intervenció amb les seves remescles i els seus arranjaments, per sort no va clavar ma a "The Hardest Thing in the World", favorita de la vida, ara que sabem tant de tot amb internet a la mà, la titllaríem de jangle-pop o power-pop, però fora d'eqtiquetes és un pop inspirat amb esperit de clàssic.


Amb el single de "Made Of Stone" em passa el mateix, a la cara B està "Going Down" que no entenc com no la clavaren al disc, altra favorita de la vida, una melodia inspiradíssima més directa, una altra joia oculta, juntament amb la experimental i psicodèlica "Guernica" que feia imaginar-se les coses que podrien haver fet. Als 80 el format single tenia el seu sentit, a les cares B d'aquell format els grups mostraven la seva veritable personalitat, petites capses de tresors. Després de l'èxit encara els va donar temps a editar el single One Love/Something's Burning no inclòs a cap disc i que donava una idea de per on anirien els tirs.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris