Novetats 2018

header ads

El nou disc de Eduard Joanes i Pantaix. Entrevista


Amb les noves cançons continue fent palesa dels moments que estem vivint, però amb un to positiu. Tot el disc manté una línia fresca, útil i positiva [...] Vindran nous discos i ens assolirem en aquests temps que ara ens ocupen.

Pantaix és un dels grups que reverencie i respecte, a més d'haver sigut el primer grup que va editar des de la total independència en valencià, que té el seu mèrit històric, el seu rock'n'roll i el seu especial toc de new-wave riberenc formen part de la meva educació musical, i per extensió les seves cançons de la meva vida. Si voleu, podeu llegir la ressenya de "Gastronomia Radioactiva" publicada en aquesta web (entreu ací), tot un clàssic.

El cas és que en juny ens posàrem al corrent del seu retorn, des de Mésdemil, amb dos noves cançons i amb l'avís de que tenia pensat posar-se a gravar i tornar després de l'estiu. S'apropa el moment de la presentació el 3 d'Octubre en les distàncies curtes de La Casa Cantonera, i de gala el 8 d'Octubre en l'Octubre CCC de València.

He parlat amb ell per a que ens done algunes claus del seu retorn. Antes que res moltes gràcies a Eduard Joanes per la seva amabilitat i per atendre'm, doncs per a mi és un luxe i un honor poder tindre't present en aquest magazine digital. 


Qui està darrere de "La colla de Pantaix"? Hi ha algun vell conegut o és una nova formació?

Estem un servidor i Josep Maravilla Ex-Pantaix. També ha treballat en el disc Carlos Llidó amb la bateria i percussió. Ell va passar a formar part de Pantaix en els directes que férem en la reedició de Gastronomia. I cal parar l’orella a la feina de les xiques de CARRAIXET que han fet una impecable col·laboració en algunes cançons.

Hem sabut per Mesdemil, el segell que us edita, que es tracta d'un disc de versions, hi ha alguna novetat? tenen alguna cosa en comú? temàtica, feeling?

El disc es diu “REVISAT” perquè no han canviat gaire les coses dels 80 fins ara. He fet una revisió dels temes que he trobat més actuals o que m’han abellit (que de tot hi ha) tant en les lletres com en els arranjaments. Fins hi tot he revisat alguns títols. Desprès han passat pel filtre de Josep (ell ha fet tota la producció). Fou enregistrat en “La Cassona”, el seu estudi particular, i finalment en Mésdemil ha vist la llum. També hi han temes nous. Revisades en són 6 i noves de trinca la resta, és a dir 7. Dos estan en un calaix perquè són versions de “WHAT A WONDERFUL WORLD” i “HALLELUJAH I LOVE HER SO”. Estan en el calaix perquè la tot poderosa WARNER CHAPEL (oficines en Madrid) que és qui té els drets de les cançons, no ens autoritza a editar-les en disc perquè són versions en VALENCIÀ!!! Desprès de intentar-ho i parlar amb ells per correu electrònic i telèfon, vaig desistir de fer-les en aquest disc i queden a l’espera de millors ocasions. Ho anirem denunciant sempre que calgui i les farem de moment en els directes, les tenim guardades per al bis, i aprofitarem per a denunciar aquest despreci a la llengua de gairebé 11 milions d’europeus en el segle XXI.

Amb les noves cançons continue fent palesa dels moments que estem vivint, però amb un to positiu. Tot el disc manté una línia fresca, útil i positiva.

Pel que sembla amb els dos avançaments, el so serà bàsicament electroacústic, és la norma en tot el disc?

Sí. És un disc electroacústic, i amb el guitarró hem trobat el nostre “banjo” tot i que en algun tema ha resultat impossible no fer us de les guitarretes elèctriques.

M'imaginava que després de la reedició de Gastronomia vindrien més discos, tens pensat seguir editant a curt plaç? o en canvi ha sigut un fet anecdòtic?

Tens bon ull company, Gastronomia fou el punt d’inici per a obrir les portes adients i començar una nova època, però calia que fora nova sense renunciar d’on venim. Difícil qüestió. Crec que això està aconseguint-se. Vindran nous discos i ens assolirem en aquests temps que ara ens ocupen.

Doncs fins ací aquestes paraules d'Eduard Joanes. Tinc moltes ganes de veure'ls en directe i fer costat a La Colla de Pantaix en la seva presentació a La Casa Cantonera i en l'Octubre CCC, allí estarem. Vos deixem amb aquesta nova cançó del disc "REVISAT". Caldrà aixecar-se.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris