Novetats 2018

header ads

El disc perdut de Rafa Xambó, Llibertat!



Per un atzar de la vida, d’aquells que tant li agraden a Rafa Xambó –“tot ho encomane a l’atzar d’aquest viure”, canta en la celebrada cançó “A Glasgow”- un dia es va trobar una cinta de bovina oberta entre les seues coses. Durant temps, va pensar que es tractava de l’enregistrament d’una entrevista i actuació radiofònica feta a Barcelona en els anys 1970. Un dia, es va fer l’ànim i li va demanar a un tècnic de Ràdio 9 que li poses aquella cinta per escoltar que hi havia. La sorpresa va ser majúscula quan es va trobar la maqueta que creia perduda, una maqueta que va gravar amb Rafa Ruiz, guitarrista de Lluís Miquel i els 4 Z, durant unes quantes vesprades d’una llunyana primavera valenciana quan Xambó tenia 20 anys.

Ara, amb una tasca senzilla de digitalitzar aquella cinta i masteritzar-la per a l’edició, Xambó ha tret, quaranta anys després, el que hauria d’haver sigut el seu primer LP: LLIBERTAT.

Aprofitant l’avinentesa que fa quaranta anys de tot allò i comptant amb els cinc discos que Xambó ha tret durant els segle XXI, amb diversos premis i reconeixements, ha arribat l’hora de proposar un espectacle anomenat 40 anys i un dia, amb les cançons d’aquell jove irat de finals del franquisme i l’obra més assossegada i madura de l’artista que va reprendre el camí de la música després de dècades de silenci en què es va dedicar al treball intel•lectual i el compromís cultural i polític amb el seu país i la seua gent. El país on diem “Bon dia”.



+info: Rafa Xambó

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris