Novetats 2018

header ads

Setmana Morrisanta. Les meues 20 dels Smiths


Aquest mes dediquem un especial als Smiths en l'Exile SH Magazine, revista musical en la qual col·laboro, i es que com diu el grandiós text de Johnny:

"Que els Smiths són una de les bandes més peculiars i interessants de la dècada dels vuitanta i de la història del rock no hauria d'estranyar a ningú a hores d'ara de la vida. Van representar com pocs un assot contra la classe conservadora i contra la societat classista i homòfoba, van ser els grans estendards del primer so independent davant les multinacionals, les seves lletres eren cultes i elaborades, rendien habituals homenatges a altres arts com el cinema o la fotografia però per sobre de tot sonaven diferents als altres amb els seus riffs de guitarra, amb les seves melodies i amb la forma de modular la veu per part de Morrissey. Els Smiths van tenir un so propi com poques vegades s'ha vist, les seves cançons sonaven, sonen i sonaran a això, a Smiths, es diu aviat. Mal que els pesi als seus detractors van representar el bon gust, l'actitud, la tolerància, l'originalitat i la innovació, i aquest any es compleix el 30 aniversari des de que va aparèixer el seu primer àlbum de llarga durada." Amén germans.

No és una de les bandes de la meva vida però si puc dir que sento un enorme respecte pel seu llegat i per la gran influència que ha suposat en generacions posteriors. The Queen Is Dead és un dels millors discs dels vuitanta, la seva obra més completa, encara que per a mi els Smiths van ser una banda de cançons més que de discos, un format que van cuidar des de la qualitat de les cançons fins les portades. La llista final de l'Exile ha sortit niquelada, estan representats tots els seus discos, i estan totes les seves grans cançons i etapes. Per a la confecció de la llista cada redactor contribuïm amb les nostres 20 preferides, aquí van les meves 20:

1. "There Is a Light That Never Goes Out" The Queen Is Dead (1986)
2. "The Boy with the Thorn in His Side" The Queen Is Dead (1986)
3. "Bigmouth Strikes Again" The Queen Is Dead (1986)
4. "This Charming Man" The Smiths (1984)
5. "Heaven Knows I'm Miserable Now" Hatful Of Hollow (1984)
6. "What Difference Does It Make?" The Smiths (1984)
7. "How Soon Is Now?" Hatful Of Hollow (1984)
8. "Panic" The World Won't Listen (1987)
9. "Ask" The World Won't Listen (1987)
10. "The Headmaster Ritual" Meat Is Murder (1985)
11. "Nowhere Fast" Meat Is Murder (1985)
12. "London" The World Won't Listen (1987)
13. "Well I Wonder" Meat Is Murder (1985)
14. "Girlfriend in a Coma" Strangeways (1987)
15. "Stop Me If You Think You've Heard This One Before" Strangeways (1987)
16. "Back to the Old House" Hatful Of Hollow (1984)
17. "Please, Please, Please, Let Me Get What I Want" Hatful Of Hollow (1984)
18. "Asleep" The World Won't Listen (1987)
19. "A Rush and a Push and the Land Is Ours" Strangeways (1987)
20. "Sheila Take a Bow" Louder Than Bombs (1987)


Les 50 de l'Exile SH Magazine

no abuseu de les mones de pasqua i voleu el catxerulo tot el que pugueu
Bones vacances i feliç Setmana Morrisanta 

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Saps, my mestre, una de les meves absències més doloroses va ser la balada "Back to the old house". Quan vaig veure que la vas incloure vaig ficar un somriure. Que continue la Setmana Morrisanta.

    ResponElimina
  2. Amic, és difícil elegir 20, estan les impepinables que tots posem, i després algunes que feia temps que no les escoltava, com Back To The Old House, té un halo a les baladdes de REM que m'encanta. Que continue la Setmana Morrisanta!!

    ResponElimina