Novetats 2018

header ads

Morrissey: ‘Thatcher era el terror sense un àtom d'humanitat’ per al The Daily Beast


Thatcher és recordada com la Dama de Ferro només perquè posseïa característiques completament negatives, com la seua permanent tossuderia i la seva incapacitat d'escoltar els altres. 

Cada moviment que feia estava carregat de negativitat: destruir la indústria manufacturera britànica, odiava als miners, odiava les arts, odiava als lluitadors de la llibertat irlandesos i els va deixar morir, odiava als anglesos pobres i no va fer res per ajudar-los, odiava a Greenpeace i als activistes pel medi ambient. Va ser l'única líder política europea que es va oposar a la prohibició del comerç de marfil. No tenia astúcia ni calidesa i fins i tot la seva pròpia coalició va acabar per expulsar-la. Va donar l'ordre de volar El Belgrano (vaixell argentí) tot i que es trobava fora de la zona d'exclusió de les Malvines... i a més s'estava allunyant de les illes!. Quan els joves argentins a bord del Belgrano estaven patint la més horrible i injusta de les morts, Thatcher va fer el símbol de la victòria a la premsa britànica.

¿Ferro? No ¿bàrbara? Sí, ella odiava les feministes tot i que en gran part va ser gràcies al progrés d'aquest moviment que el públic britànic va arribar a acceptar la possibilitat que una dona pogués arribar a ser primer ministre. Però per culpa de Thatcher, mai més hi haurà una dona al poder a la política britànica. En comptes d'obrir una porta per les dones, la va tancar. 

Thatcher serà apreciada només pels sentimentalistes que no van patir sota el seu lideratge, però la majoria de la classe treballadora britànica ja l'ha oblidat, i els argentins estaran celebrant la seva mort. Com a resum dels fets, Thatcher era el terror sense un àtom d'humanitat.

Morrissey.


Font al The Daily Beast: Morrissey: ‘Thatcher Was a Terror Without an Atom of Humanity’

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris