Novetats 2018

header ads

Jornades 25 d'abril: El despertar d'un poble


La plataforma organitzadora del 25 d’abril llança les "Jornades 25 d’abril"Diada del País Valencià que commemora la Batalla d'Almansa. Festivitat aquesta que s'ha anat diluint en el poble riberenc d'Algemesí amb el pas dels anys, i que ara més que mai cal reprendre. 

Amb el concert de Senior i El Cor Brutal a La Casa Cantonera, el dissabte passat quedaven inaugurades aquestes jornades. El grup presentava el seu darrer "València, Califòrnia", disc que suposa un canvi de registre cap a sonoritats despullades de detalls, on l’acústica, l’harmònica i en menor mesura el piano, deixen el pes de les cançons a les lletres i a una major expressivitat vocal per part de Senior. En el concert del passat dissabte la banda va apostar per donar més matisos, amb la secció rítmica a ple rendiment, acordió i harmònica, i arranjaments de teclat i guitarra (Gretsch per a més senyes) que no van restar gens l'essència del disc, al contrari, va donar consistència  al repertori, i justifica la participació de la banda en la presentació del disc. Cal destacar que aquestes cançons marquen un bon exemple per a reafirmar-se valencià, a més de la determinació de no deixar les nostres vides en mans dels qui ens roben la dignitat des de ja fa massa anys. 

El proper acte serà el dijous 25 d'abril a les 19:30h en l'Ajuntament d'Algemesí, en la Sala d'Exposicions, on serà presentada l'exposició L'Or dels valencians, un treball divulgatiu sobre el dèficit fiscal que patim els valencians. Sense llevar importància als nombrosos casos de corrupció i a les inversions molt qüestionables on els polítics valencians s'han deixat els nostres diners, hi ha una quantitat de diners molt important que, injustament i incomplint la Constitució, és recaptada des de Madrid als valencians i ja mai torna.  

Aquest espoli continuat i mantingut durant més de tres dècades resulta gravíssim, no només pel subdesenvolupament a què ens condemna, sinó que és més greu ara, quan serveis bàsics per als valencians desapareixen i són evitables fàcilment si s'hagués aplicat la llei.

A més a més, amb el mecanisme del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), des del govern ens estan prestant els nostres propis diners i cobrant interessos per ells, cosa que fa que la situació encara siga més indignant.

En la presentació se comptarà amb Rafael Beneyto, analista financer i uns dels experts de l'estudi sobre el nou model de finançament per encàrrec de les Corts Valencianes. L'exposició serà visitable a Algemesí del dijous 25 d'abril al diumenge 5 de maig, de 19h a 21h en l'Ajuntament d'Algemesí, en la Sala d'Exposicions. Després l'exposició voltarà per diferents pobles de la geografia valenciana. Fins avui estarà oberta la participació en Verkami.

I al dia següent, 26 d’abril a les 23h, eixirà des de la seu de la Nova Muixeranga (C/ Nou del Convent, 59) un correfoc a càrrec dels Dimonis de Campanar i el grup Trabukatu.

Jornades completes, divulgatives amb "L'or dels valencians", i culturals amb la presentació del llibre "Les trobades, 25 anys d'escola valenciana" de Víctor Labrado, amb altres actes musicals a més de Senior com els concerts de Verdcel i "Paco Muñoz, entre amics" conduït per Enric Lluch, i la cloenda amb l'espectacle "El despertar d'un poble" amb la participació de Nèstor Mont, Eva Dènia, Miquel Gil i Pep Gimeno. Algemesí despertarà el 25 d'abril.


Més info a la web dels organitzadors: Ullal Cultural, o en el seu Facebook

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris