Novetats 2018

header ads

És açò amor?. Bob Marley,


Tinc penjat al meu despatx ... (bé, qui diu despatx diu la cambra del final on van a parar els trastos i la roba per planxar) ... el famós quadre de Bob Marley juntament amb Mick Jagger i Peter Tosh, tots tres amb un somriure d'orella a orella. El nano no va trigar a preguntar qui eren aquests papis de la foto acabada d'estrenar la seva capacitat per construir preguntes i frases, i durant setmanes, gairebé cada dia, es venia al "despatx" a recordar qui eren.

Ara ha començat a ser conscient de la música, del que li agrada i el que no, i com li deixo accés lliure als meus CD va descobrint per ell mateix la música, i a mi m'encanta redescobrir al seu ritme artistes i grups que tenia una mica oblidats. Aquesta setmana ha tingut la seva epifania amb Bob Marley, li vaig pillar al saló mirant la portada del recopilatori "Legend" com absent durant uns minuts, fins que li vaig preguntar que li passava i em va respondre, "- Papi, aquest és Bob Marley" així que portem un temps escoltant "Is this love?" sense parar.

Fa uns dies vaig descobrir el vídeo que us deixo més avall, beneït tub, a més amb una bona traducció, no havia caigut en la lletra, o almenys en el significat que les imatges li donen a la lletra. És això amor? Aquesta pregunta em recorda el primer any del nano, tots els que sou pares ho sabreu, la conjunció de la felicitat infinita amb una enorme poalada d'aigua freda de responsabilitats ineludibles, recollides de grat per altra banda, crec que aquesta cançó parla d'això.

Bob Marley és un dels artistes que més admiro, i no pels tòpics del fumeteig, ni per que pertanyi al club dels màrtirs del rock morts joves (samarretes i altres), admiro la seva música, la seva actitud, la seva manera de mullar-se i la capacitat de veure la vida amb alegria, el meu petitó el va fitxar a la primera escoltada, "- això és música alegre papi". Hauríem de poder fer-ho igual de fàcil que ho feia ell, dir les veritats amb un somriure en la cara també és amor.  M'encanta Marley.


Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris

  1. Sempre m'han agradat els seus hits, però mai he profunditzat en els seus discos, de fet, no tinc ni un sol disc d'ell. Tindré que fer algo al respecte, fa temps que tinc gana.

    Salut!

    ResponElimina