Novetats 2018

header ads

8é Pop al Carrer

Encara queden esperits lliures i amb determinació que lluiten contra les inclemències, com petits farolets en la nit, i serveixen  d'exemple i resguarden la poca esperança que poguera quedar arraconada en el llevant valencià. Un d'aquestos farolets, fets de corfa d'un meló d'Arger i amb una boca somrient dibuixada, és La Casa Calba de Francesc Burgos, que no es deixa vèncer per totes les senyals exteriors que diuen i suggereixen que "per a que fer res?". Em consta que moltes vegades a costa d'un esforç quasi sobrehumà. Vuit anys han passat des de que Juli Bustamante i Remigi Palmero compartiren escenari en la ja mítica primera edició del festival, i si cada any a sigut quasi un miracle poder reunir a tants i tants artistes de qualitat, imagineu-se aquesta temporada en la que la gran estafa social s'ha destapat, és com una il·lusió a la que agafar-se fort com a un troç de fusta flotant pel mediterrani. 
Pel que a mi en pertoca, envie des d'aquest humil bloc tot el meu suport, aquest any no me'l puc perdre.

Us deixe tota la informació pertinent, encara que millor si entreu en la seva pàgina. 

El Pop al Carrer, festival més petit del món, dedica la seua edició d’enguany —la huitena— als transterrats, per una banda, i als extraterrestres, per una altra, tot i que hi ha algun artista del pomell que ben bé podria estar en una banda i altra.
Els transterrats
Són un transplantament i una adaptació. Un empelt, una implantació. Un canvi de terra, un nou sòl. És, el transterrament, compartir gaudis, revessos, desvetllaments, esforços; versos, anversos,reversos, revelacions i forces; en un hostalatge que és llar i que exigeix «potencialitat creadora» (Adolfo S. V. en A tiempo y destiempo). El transterrat ve d’una màtria i decideix restar-hi en altra: trobar-se en el present, (a)prendre de la Història i, amb les seues històries, plan(t)ejar(-se) el futur.
Els extraterrestres (aterrats)
Vénen de l’espai exterior a la Terra, d’un nové Sol. És, l’extraterrament, aterrament extraterrestrecompartició de versos, anversos, reversos, revelacions i forces ultramundanes, en un alienatge que és llar i que exigeix «potencialitat creadora» (Alf SF en Fuera de tiempo). L’extraterrestre aterrat ve d’una Altària atemporal i decideix restar-hi entre nosaltres: trobar-nos en el present, prender històries com les de Don Quijote de Jamaica o els Teletubbies de l’Apocalipsi i, amb les seues llumenetes, fer-nos planar sobre el futur.
El cap de setmana del 20 i 21 de juliol extraterraran i es transterraran a la plaça de les Palmeretes (platja de Tavernes de la Valldigna, junt al Parc del Llac, zona de la Goleta), per ordre d’aparicions:
Divendres 20

Divendres 20

TAI (Brasil >> la Valldigna)
Tai són Edu Tapi i Taize Oliveira, una parella de bahians residents a Tavernes de la Valldigna que fa una miscel·lània amb ritmes del nord-oest de Brasil i elements del funk i el rock. Per al 8é Pop al Carrer Tai ha preparat una actuació acústica amb temes propis i adaptacions del cançoner tradicional brasiler.
http://www.taimusica.com/

Foto: Christiane Von Enzberg

MI# (la Ribera Alta)
Presenten el seu primer treball discogràfic, El projecte Escolopendra, paraula extreta de l’imaginari de l’escriptor W. Burroughs (en la novel·la L’esmorzar nu, la gent no para de traficar amb carn d’una espècie d’escolopendra aquàtica que té propietats lisèrgiques). El projecte de Mi# és un recull de tonades pop que beu del rock alternatiu però amb alta càrrega poètica del terreno i més enllà.
http://projectescolopendra.blogspot.com.es/


OLIVA TRENCADA (Mallorca)
Oliva trencada són una cèl·lula insular autònoma que materialitza artefactes sonors únics, com ara el seu últim disc, Perleta negra, ovni que presentaran al festival i que és un conjunt de cançons compilades pel darrer pirata de la Mediterrània, un aplec que la formació mallorquina es va trobar un matí en una platja indeterminada de Mallorca, després d’una nit de gresca.
http://www.facebook.com/pages/Oliva-Trencada/107403812622866

Foto: Víctor Dorado

Dissabte 21

LE PETIT MANOUCHE (Bolívia – França >> València)
Aquest grup de gipsy jazz, una variant del jazz que té els seus orígens en la música tradicional gitana, la musette —cançó tradicional francesa— i la seua mescla amb el swing nord-americà, naix de la trobada a València de dos músics de procedència llunyana: Gustavo Orihuela, bolivià, i Paul Candau, francés. El primer toca el violí, el segon, la guitarra. Per al Pop al Carrer comptaran amb el contrabaixista Xavi Alamán, músic reconegut de La POP-Petita Orquestra Peiotaire o de la banda d’Òscar Briz.
http://lepetitmanouche.blogspot.com.es/


DWOMO (Madrid >> València)
Els Dwomo havien d’estar, sí o sí: són transterrats i extraterrestres, la parella ideal per al nostre festival. A més a més, són eclèctics, transgressors, artivistes musicals i un grapat de coses més. Fa ja uns anys que viuen a València, procedents de Madrid. Han editat, d’ençà que debutaren l’any 2001, un munt d’EPs, CDs, senzills i fins i tot vinils, els quals donen fe del seu folklore galàctic, punk de jardí d’infants, swing de parvulari, chanson nutricionista, underground de dos rombes… Uf!
http://www.dwomo.com/


PAUL FUSTER (EUA >> Barcelona)
Per primera vegada les cançons de Paul Fuster, estatunidenc de pares catalans, s’escoltaran a terres valencianes. I s’escoltaran en català, atés que Fuster acaba de publicar Repte, el seu primer disc en la nostra llengua. Al Pop al Carrer vindrà acompanyat de Pep Mula, percussionista de Sanjosex.
http://www.chesapik.com/fuster.htm


THAÏS MORELL (Brasil >> València)
Cantautora multinstrumentista d’origen brasiler, Thaïs Morell fa no res que ha tret el seu primer àlbum, Cancioneira, en què palesa la seua habilitat compositiva i interpretativa envoltada d’un combo de músics valencians de primera línia, alguns dels quals participen també en el directe. A la plaça de les Palmeretes acudirà en quartet: Thaïs Morell (veu, guitarra i percussió), David Gadea (percussions), Àlex Cesarini (contrabaix) i Andrés Belmonte (teclats i flauta).
http://thaismorell.com/

Foto: Carlon Hardt
Informació complementària
+ L’entrada és gratuïta
+ Hi ha servei de menjar i beguda en taulell
+ Venda de CDs i marxandatge
+info

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris