Novetats 2018

header ads

Clem Snide - Your Favorite Music (2000)

Estimar allò desconegut és aquesta petita sensació de llibertat quan camines per llocs que no coneixes, quan t'alliberes de les càrregues que vas acumulant i per un moment passes desapercebut pel nou paisatge que recorres. Com quan aterres en un nou país, poses els peus a terra, agafes aire i sembla que tot va a començar de zero, o quan ja portes anys en la mateixa feina i penses que en un altre treball sempre estaràs millor, aquesta última percepció ja queda llunyana, però m'enteneu, xicotets plaers per a ànimes grans. Un dels meus punts febles és Eef Barzelay i el seu grup Clem Snide. Eef és un Buddy Holly d'anar per casa, un gafapasta que dóna dignitat al significat de gafapasta. Que si Pichfork diu que aquest disc té un 2,1 sobre 10, llavors li aconsello a la junta directiva que renovin la plantilla començant pel senyor Michael Sandlin
Eef Barzelay sembla una ànima turmentada, però no és així, més aviat sap riures de la tristesa i donar-li d'esquena amb el seu particular sentit del sarcasme, i quan no ... amb la seua feble i trencadissa veu, i aquests acompanyaments de contrabaix i violoncel t'acosta a casa una bona manta perquè et quedis absort al sofà mentre l'escoltes i la pluja dona els últims cops més enllà de l'absurd i el destrellat botifarrero de Sant Josep, la primavera ja està ací.

El primer que vaig pensar la primera vegada que vaig escoltar aquest disc és que tenia poca durada, se'm va fer curt. Per a molts un disc petit i insignificant, per a mi d'allò més gran. Perquè es pot tenir l'aigua pels genolls com el grup en la portada (més be anem aigua coll), però l'humor mai hi ha que perdre'l. 


I Love The Unkown va formar part de la banda sonora de Rocket Science (2007), si no fos per aquesta pel·lícula el disc de Clem Snide hagués passat desapercebut per a la gran majoria. però a més d'aquesta joia, d'aquesta caramel de cançó, té altres grans moments, com la fantàstica lletra d'African Friend: 'Un home africà bonic. Bé, al costat d'ell, em vaig sentir tan blanc tan blanc com una pàgina d'un llibre que havia llegit però encara no entenia. Així que vaig fer broma d'una fruita prohibida com assenyalant en la nit en una ciutat de salons de bronzejat i amb totes aquestes brillants pantalles de televisió' genial. Que dir de la cançó titular Your Favorite Music: 'la teva música preferida, bé, només et fa sentir trist, però t'agrada perquè et fa sentir d'aquesta manera especial. Et sents especial, et fa sentir com ningú, et fa sentir com ningú però llavors estàs sol i necessites algú que t'ajudi. No et puc ensenyar, per aprendre a estimar-te a tu mateix, no et puc ensenyar, per aprendre a estimar-te a tu mateix. Però aquí hi ha una cançó trista que no vaig escriure per a ningú més'. I la fantàstica versió de Donna, la balada de Richie Valens que sembla escrita per a ell.


Estime allò desconegut

Ella li va preguntar, "Per què no podem estar junts?
Per què és que hem de partir?
Per què vas amb estranys,
Quan t'estic obrint el meu cor?"

"Perquè m'agrada lo desconegut
M'encanta lo desconegut "
Ell va dir que li encanta lo desconegut

Li van preguntar: "Escolta, en quin autobús aniràs?"
I ell va dir: "Bé, realment no estic segur".
"Llavors com sabràs on baixar-te?"
I ell va dir: "Al lloc amb més encant!"

"Perquè m'agrada allò desconegut
M'encanta lo desconegut "
Ell va dir que li encanta lo desconegut

I llavors el seu pare li va aconseguir una feina ben pagada
Però cada dia era el mateix
Bé, el seu pare es va quedar fet pols
quan va renunciar i va canviar el seu cognom

"Perquè m'agrada allò desconegut
M'encanta lo desconegut "
Ell va dir que li encanta el desconegut

El doctor li preguntà a què li temia
"De què fuges?"
Ell li va respondre: "no és por a l'èxit o la proximitat
Sinó a caminar per la vida sentint-me atordit".

"Per això m'encanta allò desconegut
L'amor a lo desconegut "
Ell va dir que li encanta lo desconegut "

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris