Novetats 2018

header ads

In Memoriam: Solomon Burke (1940-2010)

21 de marzo de 1940 en Filadèlfia, Pensilvania
10 de octubre de 2010 en Haarlemmermeer, Països Baixos
Ens deixa un dels pesos pesats del Soul. El cantant de soul Solomon Burke ha mort als 70 anys mentre viatjava des de Los Angeles a Holanda, segons fonts de l'aeroport de Schiphol, a Amsterdam, on anava a fer un concert.

En els seixanta no va gaudir de l'èxit comercial de Sam Cooke o Otis Redding, però la seva qualitat sempre ha estat a l'altura dels més clàssics. Un dels seus èxits va ser Cry to Me, que li donaria el reconeixement que mereixia i l'altre Everybody Needs Somebody To Love que versionaren els Rolling Stones i que feren popular The Blues Brothers, un altre èxit que cal mencionar és la seva versió del Proud Mary, original de Creedence Clearwater Revival.A més de la seua música, Burke tenia una vida privada un tant peculiar, predicador de la seva pròpia església (als 7 anys era sacerdot d'una congregació evangèlica fundada pels seus avis a Filadèlfia) i amb una família molt nombrosa: 21 fills, 90 nets y 19 besnéts, quasi res. 



Els vuitanta i els noranta no van ser massa bons per al de Filadèlfia, pero gràcies a la magnífica ajuda de Joe Henry en els controls i la producció, l'any 2002 va treure un dels seus àlbums més celebrats. El seu disc Don't Give Up On Me marcava el ressorgir de la seva carrera. Si mai t'has apropat a la seva música amb aquest LP tindràs prou per a assabentar-te que este tio era molt bo. Amb cançons de Tom Waits, Van Morrison, Joe Henry, Bob Dylan, Elvis Costello i Nick Lowe, o siga, que piques on piques no hi ha pèrdua. Abans us he deixat el seu primer èxit, i aquest que dona títol al disc esmentat a mí me tingué enganxat durant setmanes. Un altre que ens deixa en aquest món cada vegada més gris.


Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. No ho sabia que hagués mort! Un dels grans del soul, sense cap mena de dubte (i no només per les seves dimemsions físiques).

    ResponElimina
  2. No conec la seva obra, però és algo que tindré que fer prompte. Gràcies per tota l'informació que ens dones.

    Salut!

    Ah! Lo dels 21 fills és cert? Mare de deu...

    ResponElimina