Novetats 2018

header ads

Roger Mas - A la Casa d'Enlloc (2010)


Un gran descobriment per a mi, este tio és boníssim, i l'últim disc pots escoltar-lo en l'Spotify, és mou per molts estils i sap com modelar-lo. Us deixe la informació de la seva productora BaTall

Seguint la dinàmica de les grans veus europees, caracteritzada per la versatilitat dels cantautors a l’hora d’aproximar-se a un o altre estil o concepte, Roger Mas tomba novament cantonada per agafar un altre carrer. Un gir que busca la frescor de les seves primeres obres, amb lletres més senzilles i properes, petites històries amarades de poesia. Si amb Mística domèstica, el seu cinquè disc, ens oferí cançons pròpies i producció aliena i després a Les cançons tel•lúriques poemes musicats de Verdaguer i músiques tradicionals però amb producció totalment pròpia, ara, des de La casa d’enlloc ens regala cançons pròpies amb producció pròpia.

L’inici del disc conté també un petit homenatge als referents dels seus primers treballs (Sisa, Riba, Pep Laguarda i Tapineria, Ia & Batista, etc.) i pica l’ullet als cantautors de la Nova Cançó. Un treball per depurar el seu estil i fer-lo més definit, per deixar més clar musicalment i a nivell de lletres qui és el cantautor Roger Mas. Com ens diu ell mateix: “...és per tot això que en aquest disc nou, i fins i tot en el seu disseny de carpeta, reverberen ecos de tots els altres discos meus, detalls pensats també per al meu públic que coneix tots els altres treballs. Volia fer el disc definitiu, el que deixés ben clar qui sóc artísticament". 

Roger Mas neix l’any 1975 en una família de músics. Inicia estudis d’instrument als 5 anys de la mà del seu avi. Als 12 anys comença la seva activitat artística com a clarinetista i saxofonista. A partir de 1994 investiga en les diverses expressions musicals del món sota el mestratge de Luis Paniagua.

L’any 1996, el Premi Èxit de Catalunya Ràdio representa el tret de sortida de la seva carrera com a cantautor. Des d’aleshores ençà, set discos, diversos premis rebuts per cada nou treball i l’ampli reconeixement de la crítica el converteixen en una figura de la cançó.

La seva música està inspirada en tres pilars: les músiques modernes, la d’arrel i els sons ancestrals del món. En les seves lletres mescla la llengua del carrer, la literària i els parlars que es van perdent.

Se l’ha considerat “la veu més bonica que ha donat mai la cançó catalana” (Mingus B. Formentor, La Vanguardia) i en els últims temps ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia o Brasil.



Discografia:
Les Flors del Somni - PICAP - 1997
Casafont - PICAP - 1999
En el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells - PICAP - 2001
dp - K-INDÚSTRIA CULTURAL - 2003
Mística Domèstica - K-INDÚSTRIA CULTURAL - 2005
Les Cançons tel.lúriques -K-INDUSTRIA CULTURAL-2008
A la casa d'enlloc - SATELITE K-2010 


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris