Novetats 2018

header ads

Teenage Fanclub - Shadows (2010)

L' autenticitat sempre ha sigut un tema difícil a l´hora de parlar d'un grup. Molts periodistes i publicacions gasten pàgines i pàgines i pàgines per a demostrar l'autenticitat d´aquell grup, o enfonsar l'altre. Però no ens enganyem, en el rock ja està tot dit, o quasi tot, qualsevol grup sempre tindrà com a referent a un segon o tercer, només caldrà escoltar entre línies, be... millor entre compassos.

No hi ha engany possible, hi no vol dir això que cada dia continuen eixint al carrer treballs fabulosos des d'els llocs més insospitats. Els qui ens ocupen ara no ens enganyen, lo seu està clar des del seu començament, millor dit, des de el seu tercer disc aquell fabulós Bandwagonesque (1991), que eixia en plena eclosió grunge i que va obtindre les lloances de crítics i públic. Aquella no era si no, una versió actualitzada dels treballs de Big Star, un robatori en tota regla, però deu meu!!! quin robatori!!!, un robatori amb bon gust i ben portat.
D´ençà aquell magnífic LP, Teenage Fanclub han anat fent camí fins fer-se amb la possessió del tron del Power-pop, discs posteriors com Thirteen (1993) o Grand Prix (1995) avalen el que us conte.

Cinc llargs anys des del seu últim disc "Man-Made" que va ser aclamat per la crítica, i encara que un bon disc per a mi un poc més fluixet que la resta. Teenage Fanclub publicaren el passat 31 de maig "Shadows". La prestigiosa publicació Pitchfork els proclama als escocesos de Glasgow com "els abanderats del power pop modern". De moment crec que ningú s'acosta al seu domini del gènere, són els reis. Mentre que la majoria de bandes solen tindre a un gran compositor que s'encarrega de la tasca més difícil, aquesta banda és beneïda amb tres, per tant, Shadows es desborda amb classe, impulsat per l'harmonia de clàssics que podríem trobar en àlbums de grans èxits.
Després de vint anys i dotze treballs, perfectament podrien deixar-se portar per la inèrcia d' èxits d'anys passats, però res d'això, s'han acurat en treure un treball redó, en el que continuen sorprenent amb les seues cançons de pop intemporal de llibre, no canvien de registre, ells mai ens han enganyat, fan pop i punt, amb unes guitarres que saben a glòria. Començaran la seua gira en els EUA el setembre de 2010.

myspace | web

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris