Novetats 2018

header ads

Oliva Trencada - Saltamartí (2010)

El so d' Oliva Trencada només ells podrien descriure-lo: "A Maria del Mar Bonet passejant dins l'horabaixa amb un llaüt entre la frontera de Mèxic i Califòrnia. A quan en Jim O' rourke estava amb el tercer llibre del curset de C.E.A.C. de guitarra. A n'Espinete abans de que començàs a prendre heroïna. A Sonic Youth sense pedals. A Ossifar Collective dins la foravila. A Guided By Voices a mig camí de la sordera."

El dia de Sant Jordi va ser estrenat el disc de Saltamartí a València. Els concerts comencen ara a principis de Juny, concretament emmarcat en el Festival de Poesia de Mallorca en el Teatre Lloseta a les 20:30. Amb 17 poemes de Joan Brossa, musicats per en Pep Toni Ferrer: "Va arribar a les meves mans el poemari de Joan Brossa i vaig decidir, com a projecte personal, que en faria 160 cançons, una per a cada poema". El disc, de 17 peces sense silencis separadors, està ple de loops i sonoritats conceptuals. "L'únic silenci que hi ha és una cançó. Brossa té un poema que du com a títol Escolta i és una pàgina en blanc. Així, en el disc, després de mitja hora de frenesí, hi ha 13 segons de silenci musical en honor d'aquest poema"

Els poemes són convertits en senzilles cançons, que ens apropen a l’univers de Joan Brossa d’una manera màgica i envoltant. Les guitarres sonen en un desert on els granets d’arena són lletres d’un abecedari septentrional. La veu sona a un cant espiritual que surt d’una cinta de qualcun reproductor analògic marroquí. Un gravador dins el Sàhara que reprodueix loops, on el qual Saltamartí va creant capes àrides i cantant versos del mestre Brossa. Com a etiqueta musical és pot resumir en un pura experimentació musical baix el vast món conceptual de Brossa. Les cançons rememoren a uns Sonic Youth fent gravats de Guinovart, a una Velvet Underground tocant sobre un quadre de Tàpies, a uns Yo la tengo llegint versos de Foix, a un David Grubbs entrant i sortint d‘un poema de Brossa. Una experimentació que condueix a la reflexió, a la espiritualitat i a la màgia quotidiana. El seu treball homònim “Saltamartí” publicat per LaCasaCalba Ed. dins de la col·lecció "Electrodomèstica", consta de 17 poemes musicats i tots ells enllaçats com a si fossin peces d’un mateixa maquinària, el resultat és un recorregut per la màgia lírica de Brossa amb un tramvia musical sense aturades.

Si voleu escoltar la seva música ací us deixe els enllaços, i si el voleu adquirir, només teniu que posar-vos en contacte amb La Casa Calba, i per 10 eurets + despeses el tindreu en casa.
Oliva Trencada | El Saltamartí | La Casa Calba

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris