Novetats 2018

header ads

El disc dels ronnies. Mahoney's Last Stand.

Ahir al fil d'una conversa amb els amics Scott i Boro sobre l'entertainer cockrocker Rod Stewart, estiguérem raonant sobre el desaprofitat que ha estat sempre Ron Wood als Rolling Stones tot dur gran part del pes a les sis cordes. Sembla una status secundari acceptat i que a mi particularment només em crida l'atenció al disc Some Girls, d'aqui endavant ja poc.

Jo que soc de Ronnie Lane sempre he pensat que si Ron Wood no s'hagués deixat arrossegar pel seu amic Kiz, al costat de Lane i sense Stewart haurien fet coses molt grans. Imagineu els primers discs de Lane amb la slide de Wood, per exemple. La cançó "Ooh La La" amb els Faces és una prova i amb la magnífica BSO de Mahoney's Last Stand (1972) ens podem fer una idea del que podria haver sigut. Per cert, un film canadenc que va ser inèdit durant molts anys i que tracta d'un home (Leroy Mahoney) que ho va deixar tot per a llaurar i viure dels seus camps. Un al·legat en favor de la tornada al camp i a la natura, un film de culte, sempre he pensat que la gesta rural de Lane em part va ser inspirada per aquesta història.

Per descomptat aquesta BSO té la seva part instrumental com a tal, però també grans cançons cantades i que podrien haver sigut la llavor per a un disc a l'ús independentment del film doncs hi han autèntiques joies musicals com la meravellosa "From the Late to the Early", "Chicken Wire" podria haver estat a qualsevol disc dels Faces, favorit el country crepuscular de "Rooster Funeral", la bonica balada "Just For a Moment" i la feina de la slide de Wood al country-blues "Mona The Blues" és d'autèntica delicatessen. Un disc totalment desconegut que és un gaudi i que recomane, perfecte per al matí de vermudet al sol d'aquest confinament dominical.



Llistat de cançons:
00:00 Car Radio 04:49 Tonight's Number 08:01 From The Late To The Early 11:43 Chicken Wire 13:42 Chicken Wired 17:26 I'll Fly Away 17:58 Title One 21:31 Just For A Moment (Instrumental) 24:24 Mona The Blues 28:52 Hay Tumble 31:46 Woody's Thing 33:33 Rooster Funeral 37:21 Just For A Moment 40:14 Insurance 44:18 Safety Pin Quen 47:49 Anymore For Anymore 49:53 C&W Number 51:56 My Fault


En aquest enllaç està penjada la peli per a veure: 

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris