Novetats 2018

header ads

Los Radiadores - Puño en alto (2018)

Los Radiadores, punk-rock, Bonavena música, EP

[...] amb pas ferm van entrant a formar part de la lliga dels grans rockers nacionals que han fet de la transgressió art i de les convencions socials el seu blanc perfecte. EP d'esperit combatiu i amb un discurs tan necessari com disfrutable a nivell musical. Perfecta resposta per a la crida: Calen rock'n'rolls d'ara!. 
Per Chals Roig

Tornen els valencians Los Radiadores, el grup liderat per Raúl Tamarit, amb l'inestimable companyia dels seus socis José Antonio Nova “El Joven”, Sergio Domingo i Vicente Vila “Metralla”, i ho fan amb un nou EP titulat Puño en alto. Descendents musicals directes de grups com Los Enemigos, Ilegales i Lagartija Nick, una espècie rockera que més enllà de tendències es resisteix a desaparèixer i que té amb els valencians punk-rockers uns dels seus millors baluards.

Los Radiadores, Bonavena MúsicaEl primer single extret del nou EP va ser Si sale cruz, cançó que d'entrada els mostra incisius com sol ser habitual en ells, amb una declaració d'intencions amenaçant apuntalada per una guitarra que talla com un estilet. Lletra que segons conta Raúl Tamarit està inspirada en una història que li van explicar una vegada, real o no, en la qual Adolfo Suárez prenia les grans decisions tirant una moneda a l'aire, i depenent del que sortís agafava un camí o un altre. Amb aquesta idea Tamarit dóna la volta a la situació posant aquesta moneda en mans de la gent del carrer.  

Vuelva usted mañana continua el seu camí amb crítica mordaç, guitarres fabuloses i l'estoic fraseig de Tamarit, lletra gens pamfletària que sense assenyalar amb nom i cognoms mostra la fatal realitat social i política en la que vivim. Con el agua al cuello té més de desencant que de lluita, o tal volta de com davant els esdeveniments inevitables i el veure's impotent, u pot inclús trobar la força suficient per a alçar el puny. La coberta estelada del disc, disseny a càrrec de Balbina Benito, sembla un homenatge als Clash, reforça aquesta afirmació el contingut que du el CD i per la fantàstica versió de Policía detrás (cançó present des de fa anys als seus directes: https://bit.ly/2BPrdzH) original dels Equals i que els de Joe Strummer gravaren també al disc Sandinista!

Puño en alto ha sigut registrat als Little Canyon Studios i produït per Luís Martínez. Un pas més en la discografia de Los Radiadores que renoven l'actitud que vénen demostrant des dels seus inicis i amb pas ferm van entrant a formar part de la lliga dels grans rockers nacionals que han fet de la transgressió art i de les convencions socials el seu blanc perfecte. EP d'esperit combatiu i amb un discurs tan necessari com disfrutable a nivell musical, rock and roll addictiu, so polit i guitarres tallants, lletres amb tornades corejables dispostes per a ser utilitzades quals projectils davant una realitat que de vegades ens supera. Perfecta resposta per a la crida: calen rock'n'rolls d'ara!.

Per a +info visiteu: http://www.losradiadores.com/
Podeu escoltar i comprar l'EP al seu Bandcamp:

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris