Novetats 2018

header ads

Carreteres Perdudes 1x01: Carles Pastor. Nou projecte de ràdio.


Ahir va ser estrenat el primer capítol del podcast Carreteres Perdudes. Una nova aventura que presente i dirigisc amb la producció de Gonçal de Radio Campito (moltes gràcies).

La raó de ser de Carreteres Perdudes és fortuïta, fruit d'una confluència i d'una sèrie de coincidències. Va ser gràcies a Carles Pastor, el primer convidat, a qui em disposava a enviar unes preguntes via missatge, com sol fer-se generalment avui en dia en aquesta era de les xarxes. Ell em va dir que volia fer aquesta entrevista però que havia de ser com les d'abans, un cara a cara, el més proper possible a una conversa. El cas és que vaig acceptar sense saber ni com, ni quant, un tirar-se a la piscina, perdut però amb la certesa de que trobaria la millor manera de fer-ho.

Foto: Raül Ortells
La primera opció i la més fàcil que tenia a l'abast va ser fer l'entrevista amb una gravadora per a després transcriure-la ací, sense més, a NSVSRock. Podria haver optat per aquest camí, el més fàcil. Però no, m'agrada complicar-me la vida. En pocs dies el nom del disc, Dies de ràdio, el títol d'una de les cançons, Carretera 60 i el perdut que anava, van desenllaçar en una idea al meu cap, un programa de ràdio: Carreteres Perdudes. Ara només em calia trobar una ràdio. I aquí és on va entrar el meu amic Àngel que fa un podcast anomenat Ekos, perfecte per a qui li agraden els sons més elegants i gòtics, ell em va parlar de Radio Campito, i al poc em feia un café al Forn de Carrascosa amb Gonçal, el seu capo, i va vindré la confluència d'idees, doncs ell buscava algú que donara una forma més concreta a la idea que ja feia temps li rondava pel cap. Ell aporta a demés un valor afegit, doncs l'altra part de l'assumpte tracta de que tots els artistes que accedeixen a ser entrevistats a Carreteres Perdudes tinguen l'oportunitat de ser gravats, àudio i vídeo, en directe com cal per a Radio Campito, allà al mig del camp però ben sonoritzat.

I aquí és on l'equip va ampliant-se i apareix David Garzinsky, guitarra de Limbotheque i un gran tècnic de so, qui possibilita que els artistes surten d'allí amb quatre cançons ben gravades en directe que puguen fer servir per a la correcta difusió de la seva música. I com que els detalls són importants Raül Ortells aportarà la seva visió a través de l'objectiu de la seva càmera de fotos.

El primer programa va ser també el primer per a mi, la primera vegada que em posava davant d'un micròfon, i això es nota, la tensió pot palpar-se en la meua veu, però la meva devoció per aquestes cançons i el fet de que els artistes són molt bons, fan que la proposta sure. Entrevistàrem a Carles Pastor que ens va presentar el seu fantàstic nou disc 'Dies de ràdio'. I gravàrem en vídeo quatre cançons. Com era d'esperar, la música flueix natural i sentida en les seves mans, per a l'ocasió va estar acompanyat per Jordi Silvestre (KAOBA, Els Florentins) i Juanjo Blanco (Estudis Xaloc), que també van amb ell als directes. Es veu que tornen els dies de ràdio. Ara, començar hem començat, ja només el temps dirà si per aquestes carreteres perdudes se'ns perdran més artistes.

Disculpeu, tenia que explicar-ho. Ací teniu el primer capítol.



http://www.radiocampito.com/
http://www.radiocampito.com/ekos.htm


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris