Novetats 2018

header ads

Guanyadors X Premis Ovidi 2015



Fa una estona ha finalitzat la gala dels Premis Ovidi de la música en valencià en la seva dècima edició, organitzat pel Col·lectiu Ovidi Montllor, gran tasca la seva. Per primera vegada en el Palau de la Música de València i amb la presència de les autoritats pertinents. Esperem que la Fera aguante uns quants anys més al Palau.

Des d'aquí felicite als guanyadors dels premis majors, millor disc de Pop per a Gener per "El temps del llop" i millor disc de Rock per als Mox per "Tuactes i rebomboris", dos discs favorits per a nosaltres des de que van eixir, a més de Júlia, que ha guanyat el premi a millor disseny per Nuvolàstic, un premi que se'm queda curt. També he trobat a faltar un premi per a Cavallo & Hugo Mas, possiblement perquè encara no existeix la categoria pertinent que puga descriure el disc grandiós que és "Pentàpolis". Be, i si haguera un premi al disc punk de l'any li'l donaria als desconeguts Ferida i al seu primer disc que no estava ni nominat però diu unes quantes coses ben dites.

Altres premis de la vetllada han sigut al millor disc de hip-hop i electrònica per a Zoo per "Tempestes vénen del sud", Mara Aranda millor disc de folk per "Mare Vostrum", Clara Andrés millor disc de cançó d’autor  per "Entrelínies", de nou Gener premi a la millor lletra per "Contrallum", Mox i Pep Gimeno ‘Botifarra’ premi a la millor cançó per "Si el poguera partir (Cançó de batre)". Aspencat premi als millors arranjaments i producció per "Tot és ara", i també premi al millor videoclip per "Música naix de la ràbia" i Geografies millor maqueta per "Primer Condicional".

En tot cas, enhorabona a tots els participants que en definitiva mereixen un gran premi per dedicar-se a aquest ofici tan ingrat, i desitge de tot cor que tan debò aquestos premis tingueren la seva traducció en molts bolos, en assistència als seus concerts, en contractes justos i en sortir de la precarietat que suposa dedicar-se a la música de qualsevol tipus i condició en aquesta terra, llavors seria "normal", però si res d'això arribara tant se'n donaria que la Fera visitara el Palau tots els anys. I esperem que la presència de les autoritats siga més que un fet protocol·lari o un senyal de simpatia, que siga un principi per a que aquestes coses essencials comencen a canviar. Mentres aquestes vetllades continuaran sent un bonic somni d'una nit en la tardor. Endavant i Rock on!






Ressenyes de NSVSRock:
Mox - Tuactes i rebomboris
Gener - El temps del llop
Cavallo & Hugo Mas - Pentàpolis
Júlia - Nuvolàstic
Ferida - s/t

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris