Novetats 2018

header ads

Dazzling Road, la pasta base del bon rock. Rockafull 05/09/15 Algemesí

Nit de dissabte en Algemesí. Sense voler menysprear les propostes que puga oferir el meu poble, diguem que en un aspecte nocturn i musical, la vetllada del passat dissabte dia 5 va ser gratificant en dos aspectes. Primer pel descobriment del pub Rockafull, un nou lloc on poder escoltar música que s'escapa de l'estàndard tan comú als bars i pubs de la localitat, ja feia més de dues dècades que no hi havia un local al poble d'aquestes característiques, i fins ara per a veure un bon concert de rock havia d'agafar el rodalies o sortir de la ciutat, cosa que per cert no m'importa massa.

I en segon lloc, gratificant també per descobrir a un nou grup nascut a la bora del Magre que comença a caminar ara i que em va alegrar la nit i aquest començament de temporada. Dazzling Road estan començant però tenen grans qualitats. Van desplegar tot el seu arsenal de clàssics d'aquells que s'alimenta el rock, mirant a la cara sense complexos a la Chess Records, amb eixe punt orgànic del soul de Muscle Shoals, en certa manera són com un homenatge del rock cap al seu bressol, la música negra, on Blues R&B i Soul van de la mà, la pasta base del bon rock.

Començar un concert amb el mític "Money Talks", i engatillar el "Back to Black" de Amy Winehouse amb "I Got a Woman" de Ray Charles i el "I'd Rather Go Blind" d'Etta James, a més de portar a l'èxtasi el mític "Mojo Working" de Muddy Waters, és encomiable i de tindre bon gust. També caigueren "Take the Road Jack" i "I Just Wanna Make Love to You", de nou Brother Ray i Etta respectivament, les seves senyes d'identitat.

Altra versió de "Lay your hands on me" de la no molt coneguda Layla Zoe, com poc coneguda és "So cold" de Tab Benoit, però dutes amb determinació i emoció, a més deixaren caure un tema propi inèdit titulat "Superstition" aquí hi ha bona fusta. La cloenda va vindre amb la repetició de "Talk to your dauhgter" de Robben Ford, el que jo diga, bon gust. Les cançons van sonar perfectes, festives quan se requeria, emotives quan ho demanava el moment.

La seva proposta és essencialment electroacústica i es basa en tres elements, la guitarra acústica de Andrés Bueno en la seva funció de secció rítmica, també amb parts d'harmònica d'autèntic goig, la guitarra solista de Bernat Alberola del que hi ha que dir que té aprés de pe a pa tot l'abecedari del blues, i la veu de Maria Carbonell, potent i amb molt de feeling, fonamental en la proposta dels Dazzling. Experiència i joventut junts, il·lusió i estima per la bona música.

El que per a mi havia sigut una utopia en el meu poble des de ja fa massa anys, ahir es va fer realitat, és possible estar en un bar amb els amics escoltant bon rock en directe, i es pot ballar sense tindre que recórrer a la caspa patxanguera. Dos grans descobriments. El Rockafull i el nou grup Dazzling Road, força i endavant!!!.

Fotos: Sergi Martínez Tent

Publica un comentari a l'entrada

5 Comentaris

  1. No podria estar més d'acord amb tu a el que respecta al grup. Ara, això de que per a sentir rock en directe, perdó, bon rock en directe has de anar a València......coneixes el "Dau al Set" a Carcaixent? Fes una miradeta, casi tots els mesos, algún cap de setmana cau algún concertet. Rock, celta, Metal, i un llarg etcètera de estils. Ja ens contes.....si vols.

    ResponElimina
  2. Gràcies per participar Sergi, en tot cas en cap moment he afirmat que en la Ribera no se pot escoltar bon Rock, focalitze en Algemesí, el fet tema de que solc anar a València és un fet i no ho faig amb acritud. Ara si a Carcaixent està el "Deu al set", m'alegre, segur que ens veiem per allí algun dia. Gràcies de nou, m'alegre que t'agrade. Salut i molt de rock!!!

    ResponElimina
  3. ".....i fins ara per a veure un bon concert de rock havia d'agafar el rodalies i plantar-me en la capital." Es que els de poble som molt mirats per a aquestes coses!!!!

    Jajajajajaja, bromes a banda, no coneixia el "NSVSRock" i el que he estat veient, m'encanta. Aneu a tindre´m per ací de lector i promet no tornar a ser "tiquismiquis". Salut i Rock!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ie recollons! si que eres tiquismiquis de veritat me caguen la mar salà, que visca Carcaixent!!!! si fa falta, ja ja ja. El context fa indicar que és Algemesí la que no tenia un "Deu al set" com Deu mana, ara si jo soc tan tarròs d'anar a València en comptes de a Carcaixent, bressol del rock'n'roll, és un altre tema. Que visca Carcaixent, Algemesí i el per ende el Rock'n'roll ben tocat!!! ;) Gràcies Sergi i benvingut sigues sempre amb els teus detalls i per participar, d'ara en davant pagaré a un becari per a que revise tots els concerts a la bora del rodalies ja ja ja!!!!

      Elimina
    2. Per cert Sergi, ja estàs acreditat en les fotos, el que va davant va davant. Gràcies

      Elimina