Novetats 2018

header ads

(Misa 11:00) L'Espiritual de Gener


La gent de NSVSRock som rockeros al cent per cent, però els diumenges ens endrecem, ens posem la jaqueta de cuir nova i ens netegem les botes camperes, i a més encetem una nova secció anomenada Misa 11:00 dedicada al Gospel i al Soul.

Us preguntareu perquè una secció exclusiva per a aquestos gèneres, la resposta és molt fàcil. El Soul és un estil tan immens com desconegut, a més els artistes i discos més populars són molt populars, però no representen ni una mil·lèsima part de la quantitat existent, i cregueu-me que hi han molts grans discos per descobrir, tot i que el gènere viu un revival a través d'artistes que l'han convertit en un element més de tendències, en alguns casos, ben pocs, de qualitat. 

Ja feia temps que em rondava pel cap portar aquesta idea a NSVSRock, tot sigui dit, original d'una altra web per a mi imprescindible conduïda per Joserra Rodrigo, potser la persona que més entén de soul de quantes he conegut en la meua vida, ell m'ha guiat en aquest camí descobrint-me algunes obres mestres del Soul que m'han obert un univers infinit. 

Encara que el catalitzador i detonant que m'ha portat a materialitzar-la ha sigut Carles Chiner (Gener) per obra i gràcia d'aquesta interpretació sublim de la cançó inèdita Espiritual de la que mai estic fart de donar-li al play una vegada i un altra, mai em cansa. I aquí és on podria entrar en una hipèrbole sobre la música en valencià i els estils musicals on van plantant-se llavors per primera vegada, però no tinc ganes, no és el cas, no vull explicacions, ni retòrica al respecte (que ganes no em falten), doncs el pes en aquest cas hauria de ser purament de sentiment i purament musical, destil·la soul a mansalva i el gospel corre per cada vers, una cosa difícil d'assolir siguis valencià o siguis ianqui, perquè si es que hi ha algun detall difícil d'explicar o característica intangible en el Soul, en els 4 minuts i 32 segons en els que transcorre aquest vídeo està present en cada segon, i això és prou, i és molt.

Per a més senyes, aquest Espiritual va ser enregistrat en directe a la Parròquia de la Puríssima Concepció de Quart de Poblet el desembre del 2014. Amb el sampler de la seva pròpia veu aconsegueix reproduir un cor Gospel a un gran nivell, qui no s'aborrone amb aquest vídeo és que no te ànima. Vos deixe amb Carles Chiner i el seu Espiritual, que l'esperit de Ray Charles i Aretha Franklin vos beneeixi. La setmana que ve més.



Operadors de càmera: Jano Sempere i Antoni Sendra. So directe per Pasqual Rodrigo

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris