Novetats 2018

header ads

El Cartero Rockero: Repartint rock'n'roll per la Ribera (14.02.14, Alginet)

El meu fill em va preguntar un dia " - pare que és el rock'n'roll?" primerament em vaig quedar un tant trasbalsat, després vaig entendre que amb les efusives converses amb els amics amb el susdit estil musical, no era d'estranyar que al xiquet li picara la curiositat. 
Però cony! com li explique ara al xiquet que és el rock'n'roll, en quines paraules màgiques i de conte li vinc a explicar el que t'ocorre per dintre quan una guitarra t'ompli al ritme del baix i la bateria. Doncs res, no hi ha rés millor que una classe pràctica, el que els científics anomenen estudi de camp.

Gràcies a que en la Ribera tenim El Cartero Rockero repartint cartes-versions, funcionaris del rock'n'roll, noctàmbuls i sense horaris. Amb aquesta determinació d'esbrinar en termes pràctics allò que ha de ser el rock'n'roll, ens encararem tota la família al Botellaz d'Alginet, prèvia repartida de pins i xapetes de grups per a la solapa de les caçadores. 

I sí, vaja que si va haver rock'n'roll, una cosa és anar a l'auditori a gaudir de versos musicats, art en moviment, molt bonic i necessari... i una ben diferent és la necessitat irreprimible de menejar el cos quan els decibels et sacsegen amb aquestes cançons mítiques del rock, impepinables com London Calling dels Clash, un Rock This Town dels Stray Cats que per moments va vèncer la meua incipient alopècia alçant el meu tupe al vent, els Ramones i la Velvet Underground, i d'altres no tan evidents dels Violent Femmes, Todd Rundgren, Romantics, The B-52's... be be, impressionant. El nano bocabadat, a més s'endugué una pua d'un rockero de veritat per a la caixeta dels seus tresorets. Qui va dir allò de que el rock va morir? és fals, el divendres veiérem que el rock, al menys en la Ribera, està viu i cuejant.  Òscar Briz, Boro Sánchez i Vicent Millo venen  a confirmar-nos això de que "no nomès de folk i tradició viu l'home, a banda li fa falta rock'n'roll per a respirar". 

El concert en directe és l'estat natural d'aquesta formació paral·lela que reparteix amb passió i ferocitat les seves cartes, postals, paquets, giros, reemborsaments i notificacions de pura passió pel rock'n'roll de tota la vida. Un gran concert.


REPERTORI HABITUAL:



1 PLANET CLAIRE, The B-52’s 
2 BLOOD AND ROSE, The Smithereens 
3 I SAW THE LIGHT, Todd Rundgren 
4 BIG MOUTH STRIKES AGAIN, The Smiths 
5 IT’S THE END OF THE WORLD, R.E.M 
6 WHITE LIGHT WHITE HEAT The Velvets 
7 WHAT I LIKE ABOUT YOU Romantics 
8 GONE DADDY GONE , Violent Femmes 
9 HIPPY SHAKE, Big Soul 
10 SEX AND DRUGS AND R’N’ROLL Ian Dury 
11 SHOULD I STAY OR SHOULD I GO, The Clash 
12 LONDON CALLING, The Clash 
13 ROCK THIS TOWN, Stray Cats
I DON’T WANT TO KNOW Husker Du 
15 SHE’S LIKE HEROIN TO ME, The Gun Club 
16 BUENA, Morphine 
17 TOWN CALLED MALICE, The Jam 
18 GOD SAVE THE QUEEN Sex Pistols 
19 WILD FLOWER, The Cult 
20 ROCK’N ROLL RADIO, The Ramones 
21 ARE YOU GONNA BE MY GIRL, Jet 
22 SEARCH AND DESTROY, Iggy and the Stooges 
23 PRETTY VACANT, Sex Pistols 
24 WHAT GOES ON The Velvets 
25 LITHIUM, Nirvana

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Quan tornis a veure'ls m'ho dius. M'interessa i la llista de cançons és la repera. Abraçada.

    ResponElimina
  2. I no és només el setlist, és com les toquen. Et molaran molt mestre friend. Ja t' avisare a la propera.

    ResponElimina