Novetats 2018

header ads

Note For Hope - A Celebration of Woody Guthrie (2011)

Una de les majors preocupacions de Woody Guthrie en l'ocàs de la seva vida va ser que el seu llegat no s'oblidés mai, fins al punt que durant molt temps va obligar al seu fill Arlo a aprendre les seves cançons com si la vida li fos en això. Nora és un altre exemple d'aquesta manera de pensar. I d'ella han sorgit infinitat de projectes, uns més encertats que altres, però sempre amb l'objectiu de donar a conèixer l'obra de son pare. Potser sense ella, i per suposat la col·laboració dels músics que participen amb ella, no tindríem ara tan present la figura del cantautor.

Note Of Hope és de l'any passat, un dels primers discos emmarcats en la celebració de l'obra de Guthrie, de nou Nora furga en el llegat del seu pare per portar a la música alguns dels seus escrits datats entre 1942 i 1954 a la seva estada a New York i Brooklyn. El projecte va ser concebut per Nora inspirada per l'obra del baixista Rob Wasserman, reconegut tant en solitari com per la seva aportació a discos de Lou Reed, Elvis Costello, Van Morrison i Ricky Lee Jones.

A les seves mans recau la direcció musical, i si Wasserman ja és garantia de l'èxit artístic allà on s'acosta, amb els artistes que convida per l'ocasió el gaudi està assegurat, una nòmina d'acompanyants de luxe: Jackson Browne, Lou Reed, Pete Seeger, Ani DiFranco, Kurt Elling, Michael Franti, Nellie McKay, Tom Morello, Van Dyke Parks, Madeleine Peyroux, Studs Terkel, Tony Trischka, i Chris Whitley.

La qualitat poètica i evocadora de Guthrie queda més latent en els seus escrits inèdits, més enllà de la seva essència reivindicativa, ara més que mai amb aquests projectes m'adone que Guthrie hagués traçat un camí ben diferent, més complet, més artístic i mai exempt de la gran humanitat que sempre va atresorar.

En Note of Hope tenim una grandíssima col·lecció de cançons que porten les paraules de Guthrie a la vida. Excel·lent introducció instrumental a càrrec de Van Dyke Parks, Madeleine Peyroux es porta a Gutrhie al jazz i li escau, a Morello li toca la part més rondinaire, l'incombustible Pete Seeger no podia faltar, Lou Reed està en la seva salsa i afegeix alguns versos de sa pròpia mà, i si us plau, escolteu aquesta meravella que us deixo més avall en boca de Jackson Browne, You Know the Night. Woody at 100. Centenari de Guthrie a No sé viure sense rock.



TRACK LISTING:
1. The Note of Hope – Van Dyke Parks
2. Wild Card in the Hole – Madeleine Peyroux
3. Ease My Revolutionary Mind – Tom Morello
4. The Debt I Owe – Lou Reed
5. Union Love Juice – Michael Franti
6. Peace Pin Boogie – Kurt Elling
7. Voice – Ani Di Franco
8. I Heard A Man Talking – Studs Terkel
9. Old Folks – Nellie McKay
10. On The High Lonesome – Chris Whitley
11. There's a Feeling in the Music – Pete Seeger & Tony Trischka
12. You Know the Night – Jackson Browne

Pd. Si polseu els enllaços aneu a les lletres.


Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris